Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z Instalacja Windows 7 64x - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Problem z Instalacja Windows 7 64x (/problem-z-instalacja-windows-7-64x-46252-t)

Problem z Instalacja Windows 7 64x - AngelDust - 08.07.2015 17:13

Witam serdecznie mam pewien problem dokupiłem pamięci ram do laptopa HP aktualnie mam ich 8 lecz mialem system x86 który jak wiadomo nie obsługuje 8GB Pamieci więc postanowiłem zmienić system na Windows 7 Ultimate oczywiście orginał . Więc sytuacja wygląda tak że przy ustawieniu bootowania z CD pokazuje się pasek Windows is loading files dochodzi do końca i laptop od nowa się uruchamia . Nie wiem czy to nie jest od dysku dodam że Windows 7 ten x86 normalnie sie uruchamia .Plyte sparawdzilem na stacjonarnym i nie ma problemow .Może ma ktoś jakis pomysł

RE: Problem z Instalacja Windows 7 64x - thermalfake - 09.07.2015 15:34

Jesteś pewny, że chipset obsługuje fizycznie te 8GB ? Jaki to dokładnie model laptopa (odwrócić od spodu) ?
Update bios zrobiony ? Jeśli to starszy lapek to jest to zadanie w pierwszej kolejności do sprawdzenia ponieważ w trakcie wychodzą kolejne update'y poprawiające pracę/kompatybilność z pamięciami RAM.
Pokaż fotki jakie dokładnie kości tam włożyłeś.