![]() |
Rozwiązany Sterowniki do klawiatury i myszki Logitech i wyskakujący komunikat (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Rozwiązany Sterowniki do klawiatury i myszki Logitech i wyskakujący komunikat (rozwiązany) (/sterowniki-do-klawiatury-i-myszki-logitech-i-wyskakujacy-komunikat-rozwiazany-4566-t) |
Sterowniki do klawiatury i myszki Logitech i wyskakujący komunikat (rozwiązany) - soon44 - 17.02.2010 12:16 Witam, mam następujący problem ze sterownikami do obsługi klawiatury i myszki Logitech, a mianowicie po zainstalowaniu najnowszych sterowników z oficjalnej strony tej firmy po każdym uruchomieniu Windowsa wyskakuje mi na "dzień dobry" taki o to komunikat jak na zdjęciu poniżej. Co ciekawe klawiatura i mysz działają w 100% poprawnie jednak ten komunikat powoli zaczyna mnie denerwować pomoc online nie pomaga a jeżeli klikam "uruchom program" ikona wyskakuję ponownie po uruchomieniu Windowsa. Jest na to jakaś rada aby chociaż komunikat nie wyskakiwał ? Proszę o pomoc:exclamation: RE: Sterowniki do klawiatury i myszki Logitech - Lalik - 17.02.2010 12:22 Zaznacz ptaszka przy nie pokazuj tego komunikatu ponownie ![]() ![]() RE: Sterowniki do klawiatury i myszki Logitech - soon44 - 18.02.2010 00:10 Masz racje niedopatrzenie ![]() |