![]() |
Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung (/problem-z-rozdzielczoscia-na-monitorze-samsung-4557-t) |
Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - soon44 - 16.02.2010 18:32 Witam, mam następujący problem, podłączam do laptopa monitor Samsung 19' jednak w ustawieniach nie mogę ustawić optymalnej rozdzielczości dla niego 1440x900 poniżej daje screen z panelu sterowania nVidia. RE: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - Lalik - 16.02.2010 18:47 Sterownik instalowałeś ? Dla monitora oczywiście ? RE: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - Portator - 16.02.2010 18:58 W zakładce panelu sterowania karty, którą pokazujesz, jest przycisk Dodaj rozdzielczości. Otworzy okno, w którym po zaznaczeniu opcji Włącz rozdzielczości nieobsługiwane przez monitor, można utworzyć własną rozdzielczość dostosowaną. Można też PPM na pulpicie - rozdzielczość ekranu, ustawienia zaawansowane. RE: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - soon44 - 16.02.2010 19:45 Żaden ze sposobów nie działa RE: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - Portator - 16.02.2010 20:14 Na forum jest porada dotycząca sterowników i zainstalowania oraz używania DriverNax. On sprawdzi jakie sterowniki do karty masz a jakie są nowe i konieczne do zainstalowania. U mnie, to co napisałem wcześniej działa bo utworzyłem własną rozdzielczość RE: Problem z rozdzielczościa na monitorze Samsung - soon44 - 16.02.2010 22:17 Mam najnowsze sterowniki wg. tego programu, mógłbyś w screenach pokazać jak utworzyć tą rozdzielczość ? Nową rozdzielczość da się zrobić jednak tylko dla ekranu laptopa, dla monitora ta usługa jest niedostępna tak jak na screenie poniżej. Jednak według "pomocy" w panelu sterowania znalazłem podpowiedź że niektóre rozdzielczości mogą być używane jedynie przy włączonym 1 ekranie, więc wyłączyłem ekran laptopa i zostawiłem monitor włączony- zadziałało. |