Nieprawidłowe przywracanie plików użytkownika z kopii zapasowej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Nieprawidłowe przywracanie plików użytkownika z kopii zapasowej (/nieprawidlowe-przywracanie-plikow-uzytkownika-z-kopii-zapasowej-45199-t) |
Nieprawidłowe przywracanie plików użytkownika z kopii zapasowej - bartynp - 07.05.2015 14:48 Od kilku dni poszukuję rozwiązania następującego problemu: Kilka słów tytułem wstępu opis sytuacyjny
I tutaj pojawia się problem; wybierając standardowo: Kopia bezpieczeństwa / przywracanie -> Wybierz inną kopię zapasową -> wskazuję lokalizację kopii -> wybieram przywracanie w "do oryginalnej" lokalizacji. Rozpoczyna się przywracania. Po kliku standardowych plikach, których nie można przywrócić proces się kończy jednak otrzymuję komunikat jak poniżej: [...] Nie można przywrócić niektórych plików danych, a niektóre pliki programów lub systemowe zostały pominięte, ponieważ nie można przywrócić ich w oryginalnej lokalizacji. Aby przywrócić te pliki spróbuj ponownie wykonać operację przywracania i wybierz inną lokalizację. Niezależnie log w którym jest kilkaset wpisów jak poniżej, z plikami o których mowa: Cytat:W ramach przywracania pominięto przywracanie pliku: C:\Program Files (x86)\Adobe do oryginalnej lokalizacji. Przy wybraniu innego niż oryginalne miejsca przywracania wszystko działa bez problemu. Testowałem następujące rozwiązania: - Link nie działa - w trybie awaryjnym brak jest możliwości takiego działania (nie ma tej funkcjonalności w Panelu sterowania) - wybrałem przykładowy, pojedynczy plik z kopii (a nie całość) i kazałem przywrócić go w oryginalne miejsce - też nie działa (komunikat jak powyżej) Wiem, że można zrobić to uruchamiając system z np USB ale nie jest to możliwe w moim wypadku, musi być to robione przez RDP bo takich komputerów jest więcej i są one schowane w szafie serwerowej (bez monitorów, myszy, klawiatur, wzbudzane na tę okazję przez WakeOnLan a potem zamykane). Szukałem w necie ale temat raczej nie jest spotykany |