Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 (/brak-mozliwosci-zainstalowania-sterownika-usb-3-0-44945-t) |
Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 - woitek - 21.04.2015 19:51 Witam. Nie mam juz pomyslu jak rozwiazac ten problem, wiec postanowilem zwrocic sie do Was. Nie dzialaja mi w ogole USB 3.0 na panelu tylnym. Plyta glowna: MSI H81M-E35 v2. Procesor: Intel Core i5-4690 Sterowniki instalowane z plytki dolaczone do plyty glownej instaluja sie bez problemu (te sciagane z internetu rowniez) Nie ma zadnego bledu. Dopiero w menadzerze urzaden przy Kontroler Uniwersalnej magistrali szeregowej USB jest: "?" Podczas proby aktualizacji sterownika wyswietla sie nastepujacy komunikat: System Windows znalazl odpowiednie oprogramowanie dla tego sterownika "VIA USB eXtensible Host kontroler". Jednak ten sterownik nie chce sie zainstalowac gdyz: "Nie mozna uruchomic okreslonej uslugi poniewaz jest ona wylaczona lub poniewaz nie sa wlaczone skojarzone z nia urzadzenia" Jesli jest usluga, ktora odpowiada za ten kontroler prosze o jej nazwe, wtedy sprawdze czy nie jest wylaczona Czekam rowniez na inne rady Pozdrawiam RE: Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 - Meksyk1968 - 21.04.2015 19:58 Próbowałeś wgrywać sterownik Intel USB3.0 driver, może masz ten a nie VIA są oba na stronie MSI. O chipsecie czy Intel Managment Engine nawet nie wspominam bo to oczywiste. Podaj jeszcze identyfikator sprzętu. RE: Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 - woitek - 21.04.2015 20:03 Cytat:PCI\VEN_1106&DEV_3483&SUBSYS_78171462&REV_01 Sterowniki VIA rowniez mam na plycie od MSI, Po zainstalowaniu wyskakuje komunikat: Kreator instalacji pomyslnie zainstalowal VIA XHCI Host Controller Driver Software Setup Wizard. UWAGA: Instalacja w systemie jednego ze skladnikow nie powiodla sie. RE: Brak mozliwosci zainstalowania sterownika USB 3.0 - Meksyk1968 - 21.04.2015 20:14 Masz zainstalowany Intel Management Engine? Napisz po kolei co zainstalowałeś. |