Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Karta WiFi - pozwól aby system zarzadzał kartą sieciową - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Karta WiFi - pozwól aby system zarzadzał kartą sieciową (/karta-wifi-pozwol-aby-system-zarzadzal-karta-sieciowa-4489-t)

Karta WiFi - pozwól aby system zarzadzał kartą sieciową - gorek - 13.02.2010 22:56

Witam!
Od razu zaznaczam, że jestem nowym userem jeśli chodzi o system Win 7 ultimate 64 bit.
Mój problem tyczy się karty sieciowej. Jest nią "czopek" od liveboca czyli SAGEM XG-762N USB. Po zainstalowaniu sterowników wraz z aplikacją i oczywiście w trybie pracy systemu "Test Mode" karta działa i system widział ją poprawnie , łączyła się z AP a aplikacja zewnętrzna, która steruje karta śmigała aż miło. Gdzieś przez przypadek włączyłem opcję w systemie , żeby to Windows sterował ustawieniami karty a nie aplikacja zewnętrzna... Teraz chcę to odkręcić ale za chol...ewkę nie mogę tej opcji znaleźć. W win XP jest oczywiście taki ptaszek do odfajowania a tutaj tego nie ma. Próbowałem już buszować w necie i odpalić opcję :microsoft zero configuration tool w narzedziach adm. > usługi >A.K.B.Ś. WAN dać na automatyczne ale to nie pomogło...Aplikacja zewnętrzna się nie wczytuje a ja próbując innych metod zainstalowałem nawet netstumblera gdzie niby widzi kartę ale nie wyświetla listy dostępnych urządzeń w moim otoczeniu .. Co z tym fantem zrobić .
Ps. Reinstalacja sterów i aplikacji nic nie przyniosła.

RE: Karta WiFi - pozwól aby system zarzadzał kartą sieciową - slump - 14.02.2010 03:06

Może przywracanie systemu do stanu sprzed wystąpienia problemu Ci pomoże.