Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy (/packard-bell-ixtreme-m5120-nie-dzialajace-przyciski-obudowy-4482-t) |
Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 13.02.2010 18:53 Witam! Trzy miesiące temu kupiłem PC Packard Bell ixtreme M5120 z zainstalowanym systemem i różnymi śmieciami które mi nie potrzebne w związku z tym zrobiłem formata i zainstalowałem czysty Windows 7 wszystko spoko tylko po reinstalce przestały działać przyciski obudowy, czy ktoś wie w czym tkwi problem?? Pozdrawiam! RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - jakubi - 13.02.2010 19:04 Musisz zainstalować oprogramowanie ze strony producenta do obsługi ww. przycisków. Szukałem na stronie producenta tego model, który podałeś i nie mogłem go znaleźć. Jesteś pewny, że dobrze podałeś model? RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - Lalik - 13.02.2010 19:08 (13.02.2010 18:53)funt4 napisał(a): Witam! Trzy miesiące temu kupiłem PC Packard Bell ixtreme M5120 z zainstalowanym systemem i różnymi śmieciami które mi nie potrzebne w związku z tym zrobiłem formata i zainstalowałem czysty Windows 7 wszystko spoko tylko po reinstalce przestały działać przyciski obudowy, czy ktoś wie w czym tkwi problem?? Napisałam Ci wcześniej w usuniętym wątku aplikacja do obsługi klawiszy multimedialnych, na stronie producenta znajdziesz RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 13.02.2010 20:26 Szukałem na stronie producenta i jak bym znalazł to bym nie zaczynał tutaj tego tematu RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - Lalik - 13.02.2010 20:30 Rozumiem, że płyty również nie masz ? Wpisując numer seryjny na ich stronce z pomocą nie znajduje ci sterowników i aplikacji pod niego ? [urln]http://support.packardbell.com/pl/[/urln] RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 13.02.2010 20:37 (13.02.2010 19:04)jakubi napisał(a): Musisz zainstalować oprogramowanie ze strony producenta do obsługi ww. przycisków. Wiem, że nie ma wszystkich modeli ale ten IMEDIA A35143P ma identyczną obudowę i jest na stronie ale ja nie znalazłem żadnego oprogramowania RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - slump - 13.02.2010 22:17 A pobierz i zainstaluj to: [urln]http://support.packardbell.com/pl/item/index.php?m=download&i=7602270200;mozart_chassis_br_update.exe;0;;[/urln] i po restarcie zobacz czy coś się zmieniło. RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 14.02.2010 11:35 (13.02.2010 22:17)slump napisał(a): A pobierz i zainstaluj to: [urln]http://support.packardbell.com/pl/item/index.php?m=download&i=7602270200;mozart_chassis_br_update.exe;0;;[/urln] i po restarcie zobacz czy coś się zmieniło. Dzieki ale to nic nie dało RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - jakubi - 14.02.2010 16:44 A jaki masz system na recovery? Jak Vistę to możesz przywrócić system i po tym na partycji C powinieneś mieć katalog z oprogramowaniem i sterownikami. Poza tym możesz wtedy sprawdzić co dokładnie jest zainstalowane i jak twój program do obsługi klawiatury się nazywa - potem już łatwo go wyszukasz. Jeżeli w recovery masz Windows XP to też możesz spróbować... RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 14.02.2010 19:14 Na recovery mam viste, ale jak przywracam system z recovery to mam znowu cały system z dołączonym dziadostwem którego nie potrzebuje. Teraz mam czyściutką siódemke i jest spoko tylko ze nie działają nadal te przyciski. A może jest jakiś sposób żeby z tych trzech płytek obrazu recovery zainstalowac tylko aplikacje Packard bella?? RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - Lalik - 14.02.2010 19:56 Słuchaj a nie masz możliwości zadzwonienia do pomocy technicznej Packard bella. i zwyczajne spytanie co za aplikacja za to odpowiada, myślę, że jeśli taka pomoc jest bez problemu cie poinformują i podają źródło do pliku ? Albo skontaktować się ze sklepem, może sprzedawca będzie wiedział, możesz jeszcze spróbować poszukać komputera tej samej serii a inny model np. wyższy, te aplikacje zazwyczaj są pod całą serię robione. RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 25.02.2010 01:02 (14.02.2010 19:56)Lalik napisał(a): Słuchaj a nie masz możliwości zadzwonienia do pomocy technicznej Packard bella. i zwyczajne spytanie co za aplikacja za to odpowiada, myślę, że jeśli taka pomoc jest bez problemu cie poinformują i podają źródło do pliku ? Albo skontaktować się ze sklepem, może sprzedawca będzie wiedział, możesz jeszcze spróbować poszukać komputera tej samej serii a inny model np. wyższy, te aplikacje zazwyczaj są pod całą serię robione. Dzięki ale sklep nie pomógł. Nikt na forum nie miał takiego problemu?? RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - jakubi - 26.02.2010 11:00 Cytat: Na recovery mam viste, ale jak przywracam system z recovery to mam znowu cały system z dołączonym dziadostwem którego nie potrzebuje. Teraz mam czyściutką siódemke i jest spoko tylko ze nie działają nadal te przyciski. A może jest jakiś sposób żeby z tych trzech płytek obrazu recovery zainstalowac tylko aplikacje Packard bella? To zależy w jaki sposób działa recovery. Mógłbyś zrobić taki myk, że jeżeli jesteś w posiadaniu drugiego dysku to wyjąć pierwszy, włożyć drugi, zrobić recovery z płyt, skopiować wyodrębnione sterowniki i oprogramowanie do obsługi przycisków na pena. Wtedy podmieniasz dysk na ten z Win7 i z pena sobie zainstalujesz. Innym sposobem jest napisanie maila do Producenta z opisem problemu i powinni Ci podesłać linka do tych sterów i aplikacji bo nie wieże, że by tego nie zrobili albo że tego nie mają. RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 04.03.2010 23:44 Witam! zrobiłem ten myk co pisałeś mam wszystkie stery itd. Ale gdzie szukać instalek setup.exe? W folderach mam tylko unistal a do producenta napisałem i nic mi nie pomogli skierowali mnie na ta stronę co miałem w trakcie rejestracji a tam tylko stery do dźwięku i grafiki nic konkretnego RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - jakubi - 06.03.2010 09:22 Zobacz czy na dysku C nie masz jakiegoś katalogu prócz standardowych katalogów systemu, który może zawierać stery. Np w Hp taki katalog nazywa się swsetup RE: Packard Bell ixtreme M5120 - nie działające przyciski obudowy - funt4 - 06.03.2010 16:16 (06.03.2010 09:22)jakubi napisał(a): Zobacz czy na dysku C nie masz jakiegoś katalogu prócz standardowych katalogów systemu, który może zawierać stery. Np w Hp taki katalog nazywa się swsetup Nie widzę nic takiego, przeczytałem już tyle forów że mam dość. A może sterowniki do płyty sterują tymi klawiszami, jeśli tak to gdzie je mogę znaleźć. I nadal nic nie znalazłem czy naprawdę nikt tu nie wie co można zrobić? |