Internet przez Lan nie działa, a przez WiFi tak - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Internet przez Lan nie działa, a przez WiFi tak (/internet-przez-lan-nie-dziala-a-przez-wifi-tak-44754-t) |
Internet przez Lan nie działa, a przez WiFi tak - potok555 - 07.04.2015 17:02 Witam, do tej pory wszystko działało, a jak ściągnąłem AvG i przeskanowałem kompa i pousuwałem wszystkie zagrożenia, to internet na PC przestał działać. Do ustawień routera wejść też się nie da. Natomiast na lapku i telefonie internet działa bez zarzutów RE: Internet przez Lan nie działa, a przez WiFi tak - thermalfake - 09.04.2015 22:39 Podstawowe informacje na temat połączeń sieciowych Start -> cmd ipconfig/all | clip A jeśli wykorzystywane jest połączenie bezprzewodowe to także netsh wlan show all | clip Przełącznik "| clip" wrzuca zawartość komend do schowka (robi kopiuj ctrl+c) więc żeby wyciągnąć to na forum do znaczników code trzeba wkleić tą zawartość poprzez ctrl+v Proszę także pokazać na właściwościach połączenia sieciowego bądź/i bezprzewodowego zrzut ekranowy z właściwości jakie składniki dodatkowo wykorzystują połączenie np sterownik zewnętrznego firewalla Panel sterowania -> Centrum sieci i udostępniania -> Zmień ustawienia karty sieciowej -> Połączenie lokalne/bezprzewodowe -> PPM właściwości i print screen |