![]() |
Komputer długo ładuje się po włączeniu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Komputer długo ładuje się po włączeniu (/komputer-dlugo-laduje-sie-po-wlaczeniu-44745-t) |
Komputer długo ładuje się po włączeniu - Snickers - 06.04.2015 20:09 Witam! Po włączeniu komputera i pojawieniu się pulpitu nie da się z niego korzystać. Przez 5, nawet 10 minut coś się ładuje i ładuje i nie da się korzystać z komputera. Użycie procesora CPU waha się od 5 do nawet 25%, a pamięci systemowej RAM średnio od 75% do nawet 98%! Dopiero gdy RAM spadnie do około 40% można płynnie zacząć korzystać z komputera. Nie wiem, co powinienem podać, by pomóc rozwiązać mój problem. Na początek kilka podstawowych danych, a jeżeli będzie potrzeba to dośle kolejne: System: Windows 7 Home Premium 64-bit Procesor: Inter Core i3 DPU Pamięć: 4096MB RAM DirectX 11 Dysk C: 20,7 GB wolnych z 126 GB Dysk D: 329 GB wolnych z 405 GB Dysk E: 358 GB wolnych z 390 GB Tak teraz patrzę, czy to że dysk C jest tak obciążony może mieć wpływ na to uruchamianiem systemu? Jeśli tak, to czy mogę tak po prostu poprzenosić te foldery na inne dyski czy co mam zrobić z tym fantem? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam |