Rozwiązany Brak pola "Szukaj" w menu Start (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak pola "Szukaj" w menu Start (rozwiązany) (/brak-pola-szukaj-w-menu-start-rozwiazany-4470-t) |
Brak pola "Szukaj" w menu Start (rozwiązany) - saper1972 - 13.02.2010 11:59 Po kilku moich modyfikacjach ,zniknęło mi pole szukaj w menu start, mam co prawda wyłączoną usługę "szukaj" ale ona odpowiada za indeksowanie plików więc raczej to nie w tym leży problem ,prosiłbym o jakieś sugestie RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - Lalik - 13.02.2010 12:00 Ale wróciłeś do oryginalnych plików i themes pod podmianach ? Po podmianie oczywiście restart RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - War_3_ - 13.02.2010 12:04 Przywracanie systemu do punktu w którym jeszcze było to menu. RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - saper1972 - 13.02.2010 12:11 Ja raczej chcę dojść do sedna problemu czemu zniknęło ,wyłączyć raczej nie wyłączyłem bo nie widzę takiej opcji więc coś musiało być przyczyną, hmmm jak widać pomimo chwalenia we wszystkich czasopismach ten cudowny Win 7 wcale nie jest taki cudowny. RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - Lalik - 13.02.2010 12:23 (13.02.2010 12:11)saper1972 napisał(a): Ja raczej chcę dojść do sedna problemu czemu zniknęło ,wyłączyć raczej nie wyłączyłem bo nie widzę takiej opcji więc coś musiało być przyczyną,hmmm jak widać pomimo chwalenia we wszystkich czasopismach ten cudowny Windows 7 wcale nie jest taki cudowny. Jak kombinowałeś z podmianą plików to miało prawo zniknąć, wrzuć oryginalne pliki i powinno być ok. RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - saper1972 - 13.02.2010 12:34 Plików nie podmieniałem, wyrzuciłem tylko niepotrzebne rzeczy vlite i dodałem kilka tweaków rejestru. RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - Lalik - 13.02.2010 12:36 Widocznie nie wszytko było niepotrzebne Przywracanie systemu jak radził war I przy następnych modyfikacjach patrz co znika RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - saper1972 - 13.02.2010 12:53 Problem w tym ,że po wgraniu systemu to pole było ! Czemu teraz zniknęło ,nie wiem RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - Lalik - 13.02.2010 12:58 Więc cofnij system do momentu w którym było i obserwuj co robisz i czy ewentualnie znika A jeszcze spytam w dostosuj menu start masz ptaszka przy "wyszukaj..... ? RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - saper1972 - 13.02.2010 13:28 Jest tylko opcja "Wyszukaj w folderze programy i Panelu sterowania" ale to raczej odnosi się do miejsc które ta funkcja ma uwzględniać a nie do samego pokazywania tego pola,oczywiście jest zaptaszkowana. RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - Lalik - 13.02.2010 14:35 W dodaj usuń składniki Windows masz zaptaszkowaną usługę szukaj ? W celu sprawdzenia zaznacz też Indexing service. Sama usługę musisz włączyć bez tego raczej się nie da myślę jednak, że tu jest przyczyna RE: Brak pola "Szukaj" w menu Start - saper1972 - 13.02.2010 16:15 Indeksowanie mam wyrzucone i raczej nie da się przywrócić ale jest to tylko część usługi wyszukiwania i z tego co czytałem nie musi być obecna w systemie ale.... nie miałem zaptaszkowanej usługi szukaj ,ale amator ze mnie przewalam pół systemu a nie sprawdziłem podstawowych ustawień, niestety ściągam driver packi i nie mogę teraz zrobić restart systemu ale na pewno pole szukaj powróci ,no cóż ,temat zamknięty. |