![]() |
Sterownik Ekranu Nvidia Przestał odpowiadać - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Sterownik Ekranu Nvidia Przestał odpowiadać (/sterownik-ekranu-nvidia-przestal-odpowiadac-44663-t) |
Sterownik Ekranu Nvidia Przestał odpowiadać - nemeyeth - 01.04.2015 07:40 Cześć wszystkim, zdaje mi się, że mam bardzo poważny problem. Ostatnio kupiłem sobie nowy sprzęt - mianowicie: - Płyta główna: Gigabyte Gaming 7 - Grafika: Gigabyte GTX 980 G1 - Procesor: i7 4790k 4ghz - Chłodzenie: Corsair H100i - Ram: 8gb - Dyski: HDD i SSD - Zasilacz: Corsair CX600m No ale do sedna sprawy. Po zainstalowaniu windy i uaktualnieniu sterowników karty graficznej narodził się chaos. Zwykłe przeciąganie okna wywala sterowniki karty graficznej i pojawia się komunikat: "Sterownik ekranu Nvidia przestał odpowiadać i odzyskał sprawność" a ekran na chwilę staje się czarny. Dzieje się tak praktycznie cały czas: przy przeciąganiu okien, przy próbie ściągnięcia czegoś z neta, nawet przy samym przeglądaniu czy przewijaniu stron. O graniu w gry nie wspomnę bo nie dałem rady nawet żadnej zainstalować.
Co do prób naprawy - wykorzystałem już chyba każdy możliwy sposób jaki znalazłem na necie oraz te, które przyszły mi na myśl jako pierwsze: format, instalacja windy od nowa, próba zainstalowania nowych sterowników, przepięcie karty, grzebanie w regedit,zmienianie ostawień zasilania systemu. Pytanie: komuś udało się rozwiązać taki przypadek? Bo jeżeli nie to chyba pozostaje mi odesłać komputer w całości bo nie wiem co może być strzelone... Dzięki za pomoc ![]() RE: Sterownik Ekranu Nvidia Przestał odpowiadać - thermalfake - 04.04.2015 23:56 A poprawki i SP1 zainstalowane przed aktualizacją drivera video ? Ściągnij narzędzie do udostępniania informacji o systemie http://www.vistax64.com/attachments/tutorials/6023d1219438947-vistaforums-sysinfo-tool-vistaforums-sysinfo-exe Zaznacz Select all, kliknij w orb;a i poczekaj aż zbierze wszystkie informacje a plik wynikowy wrzuć na dowolny hosting do przejrzenia. |