![]() |
Windows 7 instalacja - kilka pytań - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Windows 7 instalacja - kilka pytań (/windows-7-instalacja-kilka-pytan-44644-t) |
Windows 7 instalacja - kilka pytań - vazio - 30.03.2015 20:50 Witam wszystkich . Na początku chciałbym powiedzieć, że jestem nowy i jeśli jakoś nie tak skonstruowałem nowy temat to przepraszam . Mam taki problem w sumie to bardziej pytanie. Kupiłem kiedyś używanego laptopa oczywiście z oryginalnym windowsem 7 laptop się rozleciał kupiłem komputer stacjonarny bez Windowsa i czy jeśli bede instalował Windows 7 używając cd-keya z laptopa to zadziała czy nie ? Jest jakaś możliwość dezaktywacji Windowsa na laptopie a aktywacji na stacjonarnym ? Z góry dziękuje za odpowiedzi ![]() RE: Windows 7 instalacja - kilka pytań - thermalfake - 30.03.2015 21:13 Już widzę to pytanie po raz trzeci w przeciągu paru dni w tym dziale. Odpowiedź brzmi nie o ile był to fabryczny brandowany system. Preinstalowany system tzw oem slp nie ma cech licencji przenośnej a więc jego użycie na całkiem innym sprzęcie nie jest legalne. RE: Windows 7 instalacja - kilka pytań - Meksyk1968 - 31.03.2015 05:58 Przenoszenie systemu na licencji OEM nie jest legalne z punktu widzenia zapisów licencyjnych firmy Microsoft. Jest natomiast legalne z prawnego punktu widzenia, na razie prawo jest nadrzędne nad zapisami licencji Microsoftu. Inna sprawa jak aktywować taki system. |