Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Udostępnianie folderów w sieci z hasłem (/udostepnianie-folderow-w-sieci-z-haslem-44423-t) |
Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - Bartek4796162 - 16.03.2015 11:36 Udostępniłem sobie folder w sieci dla wszystkich oczywiście na Windows 7 i jest ok, wszyscy mogą wejść na niego wejść. Ale nie mogę dojść jak udostępnić ten folder dla wszystkich na hasło, nigdzie nie mogę znaleźć jak to zrobić? RE: Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - dz1kus - 16.03.2015 13:33 Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\opcje folderów zakładka widok >> "Użyj kreatora udostępniania (zalecane)" ma być odhaczone Teraz podczas udostępniania będziesz miał "udostępnianie zaawansowane" i tam będziesz mógł wskazać z jakimi usprawnieniami i komu udostępniasz. Minusem tego rozwiązania jest to iż musisz mieć dodatkowo co najmniej jedno konto na kompie założone. RE: Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - Bartek4796162 - 16.03.2015 20:24 Jest jakaś inna możliwość, sposób udostępniania plików w sieci z hasłem bez zakładania kont na kompie? RE: Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - dz1kus - 16.03.2015 20:34 serwer ftp RE: Udostępnianie folderów w sieci z hasłem - Bartek4796162 - 20.03.2015 19:36 (16.03.2015 13:33)dz1kus napisał(a): Panel sterowania\Wygląd i personalizacja\opcje folderów Odznaczyłem "Użyj kreatora udostępniania (zalecane)" tak jak napisałeś i w opcjach "udostępnianie zaawansowane" dodaje użytkowników. Dodałem Gościa, dodałem nowego użytkownika którego utworzyłem na komputerze i jak ktoś chce wejść przez sieć na udostępniony plik to wyskakuje komunikat "Nie masz uprawnienie dostępu do pliku..." i coś tam dalej. Co znowu nie tak? |