Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji (/potrzebujesz-uprawnien-do-wykonania-tej-operacji-44210-t)

Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - Arti9420 - 01.03.2015 10:00

Mam problem tak jak w temacie nie moge skopiowac pilku z folderu do folderu , i nie wime jak to rowiazac
http://screenshooter.net/101979614/qnpkmya

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - thermalfake - 01.03.2015 10:45

Jakko jakiś tam użytkownik nie masz uprawnień do zapisu w docelowym folderze.
Z jakiego do jakiego folderu (lokalizacje) ?
Na folderze docelowym kliknij PPM -> właściwości a następnie zakładka Zabezpieczenia.

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - Arti9420 - 01.03.2015 11:51

z pulpitu .dll do folderu na dysku D

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - thermalfake - 01.03.2015 12:09

Dobrze, bo widzę, ze nie masz ochoty współpracy.
Odpal sobie manager plikowy np Total Commander poprzez ppm z opcją uruchom jako administrator. Z c:\users\twoja nazwa\desktop przekopiuj tam gdzie chcesz.
Pamiętaj jeszcze tylko iż dll'ki ściągane z neta często są zablokowane. Więc trzeba wejść do właściwości pliku i w kontekście administratora odblokować.

[Obrazek: odblokuj.png]

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - Arti9420 - 01.03.2015 12:49

nic nie pomoglo Smutny dalej nie moge przeniesc pliku

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - thermalfake - 01.03.2015 14:57

Zdania piszemy zaczynając od dużej litery i kończąc kropką z użyciem polskich znaków diakrytycznych. Jeżeli pytałem o coś w drugim poście to zwyczajnie masz to wykonać. Jeżeli uważasz iż nie jest to potrzebne to ja nie widzę potrzeby dalszej współpracy.

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - Arti9420 - 01.03.2015 20:55

Zrobiłem to co napisałeś i nic nie pomogło.

RE: Potrzebujesz uprawnień do wykonania tej operacji - thermalfake - 01.03.2015 21:10

Miałeś pokazać zrzut zabezpieczeń nadany na konkretny folder lub dysk. Nie napisałeś gdzie to dokładnie zrzucasz. Być może odebrałeś prawa do zapisu dla użytkownika administrator na cały folder albo i dysk. Nie wiem na jakim koncie się logujesz. Ja nie jestem wróżką aby to wiedzieć. Pracuję i bazuję na tym co pokazują zrzuty ekranowe. To Tobie powinno zależeć na rozwiązaniu problemu a nie drugiej stronie, podsyłaniu tego o co się prosi a nie pisanie że "nic nie pomogło" kolejny raz. Jeśli masz z czymś problem albo wątpliwości to pisz jak to wykonać.