Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. (/komputer-zawiesza-sie-wolno-chodzi-rozowy-ekran-44178-t) |
Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. - Bycepsiak - 27.02.2015 13:58 Cześć. Od niedawna komputer zaczął się zacinać. Myślałem, że to przez Windows 8 więc zmieniłem na siódemkę, ale to nic nie dało. Mój sprzęt wygląda tak: Procek: Pentium Dual Core 2.50 GHz Ram: 2gb Karta: NVIDIA GeForce 9400GT (512 mb) Płyta: Gigabyte G31M-S2C Mam też inny problem, mianowicie co jakiś czas ekran robi się taki różowy. Można normalnie wszystko robić, ale wolałbym dla własnej wygody żeby tak się nie działo. Czy to może być problem z kartą graficzną? RE: Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. - irocket - 27.02.2015 16:03 Co do różowego obrazu - próbowałeś wymienić przewód monitor - karta graficzna? Może gniazdo się rozruszało w monitorze i nie do końca łączy. RE: Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. - Bycepsiak - 28.02.2015 18:07 Próbowałem. Nic nie dało. RE: Komputer zawiesza się, wolno chodzi. Różowy ekran. - thermalfake - 28.02.2015 18:19 Wyjście vga na grafice to bardzo częsty przypadek łapania kolorów, rozmazywania obrazów. Na razie przynajmniej do podmiany. Nic tam specjalnego nie masz bo to leciwy i budżetowy sprzęt. Chwilowym rozwiązaniem problemu jest wyjęcie tej grafiki i podpięcie kabla do grafiki zintegrowanej na płycie. Płyty z oznaczeniem G na początki nazwy chipsetu to układy z zintegrowanymi grafikami. |