Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Excel – automatyczne copy/paste dla określonych komórek - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Excel – automatyczne copy/paste dla określonych komórek (/excel-%E2%80%93-automatyczne-copy-paste-dla-okreslonych-komorek-44050-t)

Excel – automatyczne copy/paste dla określonych komórek - sfinx - 20.02.2015 20:39

Cześć,
jestem zupełnie zielony w kwestii excela i chciałbym prosić o pomoc w napisaniu funkcji.

Co pięć dni muszę mieć różnicę pomiędzy liczbą z bieżącej daty a liczbą sprzed pięciu dni.
Czy jest możliwość stworzenia funkcji, która, gdy wprowadzam nową liczbę w komórce F, automatycznie kopiowałaby dotychczasową liczę z F w lewo do kolumny E? (stara liczba z E nie jest mi już potrzebna)
Funkcję różnicy mam wprowadzoną w kolumnę G, więc potem samo różnicowanie powinno działać..

[Obrazek: deuulw.jpg]

Dziękuję z góry i pozdrawiam!

RE: Excel – automatyczne copy/paste dla określonych komórek - ochkarol - 26.02.2015 00:31

Formułą (czy też funkcją) tego nie zrobisz.
Do tego potrzebne jest VBA (obsługa zdarzeń).

RE: Excel – automatyczne copy/paste dla określonych komórek - sfinx - 01.03.2015 13:46

Tak, dziękuję, już ogarnąłem temat.
Pozdrawiam!