![]() |
Rozwiązany Brak dostępu do komputera z Windows XP - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Rozwiązany Brak dostępu do komputera z Windows XP (/brak-dostepu-do-komputera-z-windows-xp-4395-t) |
Brak dostępu do komputera z Windows XP - m4ko - 10.02.2010 10:07 Witam! Mam problem z dostaniem się do komputera z Windows XP. Komputery są w sieci lokalnej. Ja korzystam z laptopa z Windows 7. Przy próbie "wejścia" na komputer z Windows XP wyskakuje mi okno z logowaniem. Wpisuje użytkownika i hasło taki jak na komputerze z XP i nic nie pomaga, nawet wpisywałem administratora sieci. Dodatkowo powiem, że komputer z WinXP jest w domenie, a ja w grupie roboczej. Nazwa grupy i domeny jest taka sama. Proszę o podpowiedź. Załączam screen. Udało mi się dostać do komputera z WinXP, poprzez włączenie konta GOŚĆ na WinXP. Ale teraz nie moge sie dostać do udostępnionego folderu. Wyskakuje mi komunikat jak w załączniku. RE: Brak dostępu do komputera z Windows XP - Lalik - 10.02.2010 11:01 Spróbuj to zrobić na koncie Administratora, jako gość możesz mieć ograniczony dostęp. RE: Brak dostępu do komputera z Windows XP - trixo - 10.02.2010 12:35 Dokładnie może być tak jak pisała Lalik ...zrób to z poziomu Administratora , a ten folder masz w ogóle udostępniony ? ![]() RE: Brak dostępu do komputera z Windows XP - m4ko - 10.02.2010 12:49 Udało się... Temat zakończony... |