![]() |
Win7 Prof x64 PL po wgraniu sterownika karty sieciowej nie pamięta adresu bramy - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Win7 Prof x64 PL po wgraniu sterownika karty sieciowej nie pamięta adresu bramy (/win7-prof-x64-pl-po-wgraniu-sterownika-karty-sieciowej-nie-pamieta-adresu-bramy-43874-t) |
Win7 Prof x64 PL po wgraniu sterownika karty sieciowej nie pamięta adresu bramy - mruk - 10.02.2015 22:45 Witam, Mam pewien problem do rozwiązania (chyba jak każdy który znajduje się na tym forum) który chciałbym tutaj opisać. Istnieje sobie komputer z W7 x64 Prof PL i działająca siecią. O następujących ustawieniach w karcie sieciowej: IP 10.59.182.60 Maska 255.255.255.0 Brama 10.59.182.1 Host jest połączony z siecią po kablu. Niestety wszystko jest do czasu. :-( Pewna osoba postanowiła odinstalować sobie jakiś program i przy okazji usunęła sterownik karty sieciowej. Sterownik karty zainstalowałem i poustawiałem wszystkie dane tak jak napisałem wyżej. Wszystko było by fajnie gdyby po restarcie komputera działała sieć. Niestety w ustawieniach ginie adres bramy (nie zapamiętuje). Po uruchomieniu się komputera wchodzę -> panel sterowania -> centrum sieci i udostępniania na ikonce widać "sieć niezidentyfikowana" i wchodząc w ustawienia TCP/IPv4 brakuje adresu bramy. Ustawiając IP mam adres IP adres bramy DNS-y I WINS-y Podobny problem znalazłem na tym forum link: http://windows7forum.pl/win-7-gubi-adres...ej-13762-t Przy pomocy forumowiczów problem został rozwiązany u usera drybsu całkowicie. Niestety u mnie pomaga czasowo - do uruchomienia komputera. 1. Robię reset zapory (wyłącz zaporę reset włącz zaporę) 2. Daję ustaw automatycznie adres IP, wyłącz włącz kartę sieciową 3. Ustawiam swoje parametry,[zapisz] uruchamiam FF elegancko internet się włącza. 4. Jeszcze raz dla wszystkiego wchodzę by podejrzeć ustawieni karty adres bramy jest (nic nie zapisuje) 5. Robię zamknij komputer / restart Zaczynam od początku punkty 1-5 :-( Po uruchomieniu się komputera -> panel sterowania -> centrum sieci i udostępniania na ikonce widać "sieć niezidentyfikowana" i wchodząc w ustawienia TCP/IPv4 brakuje adresu bramy. Ustawiając IP mam adres IP adres bramy DNS-y I WINS-y Wszystko działa w sieci lan połączenie po sieci kablem. Proszę o pomoc bo już nie mam siły tego tak codziennie robić. Serdecznie pozdrawiam mruk |