Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozszerzenie woluminu podstawowego - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozszerzenie woluminu podstawowego (/rozszerzenie-woluminu-podstawowego-43785-t)

Rozszerzenie woluminu podstawowego - logos95 - 05.02.2015 12:15

Witam mam pewien problem mianowicie mam na dysku nieprzydzielone miejsce (małe przeoczenie podczas formatowania) i chciałbym je przydzielić ddo dysku D tylko że nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić Smutny
Nic nie działa, ani zarządzanie dyskami, ani diskpart... Jakieś pomysły co zrobić żeby się udało? [Obrazek: Beztytulu_wxnnqrp.png]

RE: Rozszerzenie woluminu podstawowego - pawmad - 06.02.2015 09:45

Szczerze nigdy tak na prawdę nie korzystałem z rozszerzania w Windowsie jakoś bardziej ufałem Partition Magic można ściągnąć bootowalną płytkę wypalić i uruchomić ewentualnie na płytce hierensa jest ta aplikacja.

RE: Rozszerzenie woluminu podstawowego - Meksyk1968 - 06.02.2015 09:50

Mój link

Powinien dać radę.

RE: Rozszerzenie woluminu podstawowego - thermalfake - 06.02.2015 21:55

Diskpart i jego graficzna nakładka GUI czyli Zarządzanie dyskami nie potrafi aż tak zaawansowanych rzeczy robić. Tzn nie potrafi dorzucić powierzchni dyskowej przed początkiem partycji. Takie rzeczy wykonasz prostym ruchem myszki w wielu darmowych aplikacjach do partycjonowania - Partition Wizard, Easeus Partition Master, Gparted itp.
Tylko błagam, nie używajcie Partition Magic - jak ktoś chce mieć kłopoty to niech zajrzy do wielu wątków czym się to kończy z Windows 7. Ten program był świetny ale za panowania Windows XP.