Ograniczony dostęp na każdym WiFi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Ograniczony dostęp na każdym WiFi (/ograniczony-dostep-na-kazdym-wifi-43766-t) |
Ograniczony dostęp na każdym WiFi - linkos - 03.02.2015 21:37 Mam taką sytuację: od jakiegoś czasu nie mogę się podłączyć do żadnej sieci WiFi (i zabezpieczonej i nie). Wywala komunikat "ograniczony dostęp". Wygląda tak jakby karta nie mogła przejąć numeru IP od routera. Na linuxowym LiveCD WiFi działa.. Próbowałem zainstalować sterowniki ze strony producenta - nic Próbowałem przejechać antywirusem z ratunkowego pendrive - nic Pobieranie adresów automatyczne. Usługa DHCP ustawiona na automatyczne Macie jakieś pomysły? RE: Ograniczony dostęp na każdym WiFi - pawmad - 04.02.2015 08:53 W cmd uruchom polecenia : ipconfig /flushdns nbstat -R nbstat -RR netsh int reset all netsh int ip reset netsh winsock reset na jednym z komputerów miałem podobny problem i gdzieś w necie znalazłem to rozwiązanie i pomogło. Któreś z poleceń nie odpaliło się u mnie ale to nie powinno przeszkodzić. RE: Ograniczony dostęp na każdym WiFi - linkos - 04.02.2015 16:51 nbTstat takie znalazłem które działa. Wklepałem to ale nie pomogło. Dalej to samo. Chyba wywalił się jakiś element komputera |