Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Po formacie Windows 7 sie nie aktualizuje - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Po formacie Windows 7 sie nie aktualizuje (/po-formacie-windows-7-sie-nie-aktualizuje-43731-t)

Po formacie Windows 7 sie nie aktualizuje - kezojek1 - 01.02.2015 12:17

Witam, sformatowalem komputer wszystko pieknie, ale niestety za kazdym razem kiedy wylaczam komputer instaluja sie aktualizacje, a przy wlaczeniu konfiguruja sie tam i wtedy wskakuje blad i wszystko sie odinstalowywuje i tak w nieskonczonosc... Wie ktos jak mozna an to poradzic? Dodam ze na laptopie mam to samo.

RE: Po formacie Windows 7 sie nie aktualizuje - GamerPL - 01.02.2015 12:52

Po pierwsze kolego znaki dialektyczne. Po drugie daj kod błędu z nieudanych aktualizacji .

RE: Po formacie Windows 7 sie nie aktualizuje - thermalfake - 02.02.2015 01:11

Co to jest za system ? W jakiej wersji, zwykły oem czy preinstalowany ? Wersja build 6.1.7600 czy 6.1.7601 ?
Podrzuć log w pliku z c:\Windows\Windowsupdate.log
Wrzuć także pełny log z Microsoft Genuine Advantage Diagnostic Tool.
Zapoznaj się także z wątkiem http://www.fixitpc.pl/topic/924-readiness-tool-analiza-loga-checksurlog/ i podrzuć wspomniane logi.

RE: Problem z instalacją IE 11 - Meksyk1968 - 02.02.2015 12:34

(01.02.2015 12:17)kezojek1 napisał(a):  Witam, sformatowalem komputer wszystko pieknie, ale niestety za kazdym razem kiedy wylaczam komputer instaluja sie aktualizacje, a przy wlaczeniu konfiguruja sie tam i wtedy wskakuje blad i wszystko sie odinstalowywuje i tak w nieskonczonosc... Wie ktos jak mozna an to poradzic? Dodam ze na laptopie mam to samo.

Też mam Windows7, po wczorajszym formacie i instalacji sterowników i antywirusa,pierwszą rzeczą jest aktualizacja systemu.
Wszystko poszło bez żadnego problemu,na Windows7 nigdy nie miałem problemów z aktualizacjami nie tylko na swoim ale także na laptopach kolegów.
Miałem ze dwa razy problem na XP ale po telefonie do MS i tam poszło.
Także pewnie problem leży gdzieś indziej niż z usługą Windows Update.