net wifi - Ustawienia dla sieci (...) nie są zgodne z wymaganiami sieci - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: net wifi - Ustawienia dla sieci (...) nie są zgodne z wymaganiami sieci (/net-wifi-ustawienia-dla-sieci-nie-sa-zgodne-z-wymaganiami-sieci-43630-t) |
net wifi - Ustawienia dla sieci (...) nie są zgodne z wymaganiami sieci - MsBubbles85 - 24.01.2015 22:56 Zakładam nowy wątek, choć ten sam problem występował już wcześniej na forum - zaproponowane tam rozwiązania nie zadziałały. Mianowicie Mam internet w UPC, wszystko działało dobrze (na Windowsie 7). Niestety musieliśmy zmienić router. Wpisałam dane nowej sieci do komputera i sieć działała przez kilka godzin, po czym z nieznanej mi przyczyny przestała się łączyć. Pojawia się komunikat "Ustawienia dla sieci zapisane na tym komputerze nie są zgodne z wymaganiami sieci" Nie zmieniałam niczego w ustawieniach - hasło, szyfrowanie - są identyczne. Próbowałam następujących rzeczy: - kasowanie wszystkich sieci z Panelu sterowania i dodanie sieci od początku, - skanowanie programem anty-malware. Co ciekawe, na wszystkich pozostałych komputerach (3) na których mam system XP sieć działa bez zarzutu, tak samo na smartfonie. Ratunku! RE: net wifi - Ustawienia dla sieci (...) nie są zgodne z wymaganiami sieci - Meksyk1968 - 28.01.2015 09:15 Miałem tak u znajomych na ruterze Airlive Gduo, też na Windows7, XP działał bez uwag. Też wywalało taki komunikat, ale to raz na jaki czas. Ratunkiem było usunięcie sieci z komputera,ponowne wyszukanie,wpisanie hasła i parę dni był spokój. Może spróbuj jeszcze zaktualizować firmware rutera. |