Centrum akcji nie może włączyć usługi - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Centrum akcji nie może włączyć usługi (/centrum-akcji-nie-moze-wlaczyc-uslugi-43552-t) |
Centrum akcji nie może włączyć usługi - oplop - 18.01.2015 17:12 Witam Jakoś nie mogę sobie poradzić- o co chodzi A mianowicie mam świeży system win7 (64bit) Zainstalowałem poczciwego Avast/a i teraz tak w Usługi -> Centrum zabezpieczeń mam włączoną usługę zapory systemu windows Jednak flaga w dolnym prawym rogu jest z czerwonym krzyżykiem Gdy wyłączę Avasta -dalej jest jedna ważna wiadomość czyli; "Zapora systemu windows jest wyłączona lub niepoprawnie skonfigurowana" Mimo wszystko wciskam "Włącz Teraz" -wyskakuje komunikat "Centrum akcji nie może włączyć zapory systemu windows" Więc włączam ręcznie zaporę (jest taka opcja w tym okienku) i wyskakuje : "Aktualizuj ustawienia zapory" zapora systemu nie używa zalecanych ustawień w celu ochrony Więc wciskam Użyj ustawień zalecanych ale tu wyskakuje komunikat Zapora systemu windows nie może zmienić niektórych ustawień i kod błędu 0x80070422 Macie pomysły i wiedzę jak to naprawić ? RE: Centrum akcji nie może włączyć usługi - Meksyk1968 - 18.01.2015 17:57 Avast jest stary tu zgoda ale poczciwy to już absolutnie nie. Polecam zainstalować Microsoft security essentials ma znacznie mniejsze wymagania na zasoby komputera. I najlepiej używać komputera z głową to jest najlepszy antywirus. RE: Centrum akcji nie może włączyć usługi - oplop - 18.01.2015 18:30 Chyba wymieniając avasta nawet na coś płatnego -problem nie ustąpi (a temat nie jest jaki antywirus polecacie) RE: Centrum akcji nie może włączyć usługi - pawmad - 29.01.2015 10:27 Wpisując numer błędu w google pierwsza wyskoczyła mi strona microsoftu. Czy wykonałeś te polecenia które tam są wypisane ? http://support.microsoft.com/kb/2617842/pl |