Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Zwiększenie dostępnej pamięci RAM - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Zwiększenie dostępnej pamięci RAM (/zwiekszenie-dostepnej-pamieci-ram-43407-t)

Zwiększenie dostępnej pamięci RAM - Adrian495 - 07.01.2015 20:56

Witam serdecznie !
Mam prośbę otóż,zakupiłem laptopa (wbudowane 6gb ramu) z "lewym" windowsem 7 64 bity .Jednakże posiadam oryginalnego Windows 7 home premium 32bit postanowiłem zmienić system. Po formacie spostrzegłem duży spadek wydajności ,poczytałem i dowiedziałem się ,że wersja 32 obsługuje mniejszą ilość ramu (maks 4GB).
Mi system wykorzystuje (2,66gb z 6gb ) i oto moje pytanko czy dałoby radę poprawić nieco wydajność.
Pozdrawiam serdecznie Uśmiechnięty)

RE: Zwiększenie dostępnej pamięci RAM - thermalfake - 07.01.2015 21:09

Licencja sama w sobie ma możliwość korzystania z obu architektur. Zamiast kopać się z czymś czego nie jesteśmy w stanie poprawić ze względu na ograniczenia lepiej na legalnym kluczu postawić x64. Kwestia tylko jak zdobędziesz nośnik.

RE: Zwiększenie dostępnej pamięci RAM - Adrian495 - 07.01.2015 21:29

Takiej odpowiedzi się obawiałem, cóż jeżeli nie ma innej opcji to spróbuję jakoś zdobyć dany nośnik.
Dziękuję za odpowiedź Uśmiechnięty