Sterowniki do ATI Radeon x1300 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Sterowniki do ATI Radeon x1300 (/sterowniki-do-ati-radeon-x1300-434-t) |
Sterowniki do ATI Radeon x1300 - maciejgru - 24.05.2009 16:28 Mam mianowicie problem ze sterownikami do owej karty. Zainstalowałem Windowsa i automatycznie zainstalował mi sterowniki domyślne które bądź co bądź za dobrze nie działają. Ściągnąłem więc nominalne ze strony producenta ale jak próbuję je zainstalować to wyskakuje komunikat że mam już najnowsze i nie podmienia mi ich!! Co mogę zrobić w takiej sytuacji?? Z góry dzięki za pomoc RE: Sterowniki do ATI Radeon x1300 - damian-Win2000 - 24.05.2009 17:08 Jeśli to seria 9.x dla Windows 7 to dość normalne spróbuj jak ja też serie 9.x ale dla Visty(normalnie działają). Druga sprawa może poczekaj na Omega Driver(da ją kopa że cho cho). RE: Sterowniki do ATI Radeon x1300 - 3iverson - 27.09.2009 11:20 nie wiem, czy komus to się przyda ale podepnę się do tematu i podam rozwiązanie pewnego problemu dotyczącego sterowników serii x1300 i starszych w laptopach : Po instalacji Windows 7 wykrywał kartę graficzną jako standardową VGA, po instalacji nowych sterowników ze strony ATI do win7 dalej był ten problem,-nie wykrywało karty graficznej, zostawała VGA. Rozwiązaniem problemu było zainstalowanie sterowników wersji Catalyst 8.1 pod windows Vista. Od razu po uruchomieniu komputera ponownie znalazło kartę i wszystko śmiga bardzo ładnie. Inne sterowniki niestety nie działały. Pozdrawiam |