Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. (/problemy-z-dyskiem-import-nie-powiodl-sie-43276-t)

Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - sebeq16 - 28.12.2014 12:50

Siemka ! Ostatnio pojawił się problem z moim dyskiem. Otóż 2 dni temu, włączając komputer i wchodząc w eksplorator Windows zobaczyłem, że komputer nie widzi mojego 2 dysku. Niedawno miałem zepsuty dysk, więc wymieniłem go na nowy, Seagate 1 GB. Mam też drugi dysk Samsung 500GB, z którym mam problemy. Wchodząc w zarządzanie dyskami widze, że komputer go wykrywa, ale jest napis "Import nie powiódł się". Tak samo w programe EASEUS Partition Master, widać dysk, ale nie można nic z nim zrobić. Jak wejdę we właściwości dysku Windows mi wywala komunikat że "To urządzenie działa poprawnie"... Już pal licho z dyskiem, mam na nim ważne dane, zdjęcia filmy, muzyka itd. a backupu nie robiłem ponieważ nigdy wcześniej nie dostawałem komunikatów o błędach, co mogło być dużym błędem... Ale główne pytanie jest takie : Czy uda mi się przywrócić dysk do życia tak, abym mógł odzyskać me dane czy dysk na śmietnik ?

RE: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - irocket - 28.12.2014 13:13

Próbowałeś najprostszych rzeczy typu przepięcie dysku do innego portu lub podpięcia go innym kablem sata (np od napędu)?

RE: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - sebeq16 - 28.12.2014 13:15

Zaraz spróbuje i Ci odpowiem.

edit :

Niestety, podmiana kabli SATA i zmiana miejsc do których te kable podpinam nie dała rezultatu :/

RE: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - thermalfake - 01.01.2015 12:33

Na razie tego dysku twardego ani nie skanuj ani nie puszczaj chkdsk'a bo łatwo sobie możesz rozwalić strukturę logiczną i system ntfs. Najlepszym wyjściem było by wykonanie kopii posektorowej na inny wolny dysk a dopiero potem dłubanie na oryginale. Darmową edycją DMDE (bodajże 2.10) możesz sobie podejrzeć co jest na tym dysku. Płatna pełna wersja pozwoli na odzysk wszystkich danych. Wersja free odzyskuje tylko 1 plik demonstracyjnie.
Jest też nieco bezpłatnego softu ale zasada jest taka aby odzyskiwać pliki na osobny fizyczny dysk tak aby sobie nie nadpisywać tego co chcemy odzyskać.

RE: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - skowron12345 - 05.01.2015 01:43

Mozliwe ze dysk jest zablokowany wyzeroj dysk to powinno pomoc

RE: Problemy z dyskiem, import nie powiódł się. - thermalfake - 05.01.2015 08:58

Buahaha "miszcz" miesiąca. Chłopie czy Ty wiesz co to jest zerownie i jak się ma do odzysku danych. Brakiem poszanowania do języka tez nie grzeszysz.