Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Problem z udostępnianiem na Windows 7 (/problem-z-udostepnianiem-na-windows-7-4325-t)

Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Rambdal - 07.02.2010 11:44

Witam jak w temacie mam ogromny problem z udostępnianiem plików. Korzystałem z różnych poradników i dostosowywałem się do tych zaleceń lecz nie dało to żadnego efektu. Na jednym komputerze mam Windows 7 a na 2 mam windows XP. Poniżej prześlę zdjęcia z informacjami które mogą być kluczowe dla rozwiązania problemu.

[attachment=578]
[attachment=579]

RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Perez71 - 08.02.2010 20:43

W Windows 7:
1. Włącz konto Gościa
2. W Centrum sieci i udostępniania -> Zaawansowane opcje udostępniania: Wyłącz udostępnianie chronione hasłem
3. We właściwościach folderu, który chcesz udostępnić, w zakładce Udostępnianie -> Udostępnij... wybierz Gość, Dodaj oraz zakres uprawnień.
Oczywiście musi być ustawiona ta sama grupa robocza na obu kompach.

RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - stingear - 08.02.2010 21:39

W Opcjach folderów w zakładce Widok wyłącz opcję Użyj Kreatora udostępniania (zalecane).
Restart Zapory systemu Windows i wszystko ruszy.
A odnośnie grupy roboczej, to W7 sam sobie ustawia grupę roboczą więc o to nie musisz się martwić.

RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - slump - 08.02.2010 21:48

Jeśli nadal będziesz miał problemy poczytaj: Problemy z siecią lokalną i odmowa dostępu do niej (porada)

RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Rambdal - 13.02.2010 18:53

Nadal problem ten sam
zobaczymy co z poradą Slumpa

RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - slump - 13.02.2010 23:16

Daj znać czy się udało a jeśli nie napisz do mnie pw ze swoim nr. gg a postaram się pomóc Ci na żywo.