![]() |
Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Problem z udostępnianiem na Windows 7 (/problem-z-udostepnianiem-na-windows-7-4325-t) |
Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Rambdal - 07.02.2010 11:44 Witam jak w temacie mam ogromny problem z udostępnianiem plików. Korzystałem z różnych poradników i dostosowywałem się do tych zaleceń lecz nie dało to żadnego efektu. Na jednym komputerze mam Windows 7 a na 2 mam windows XP. Poniżej prześlę zdjęcia z informacjami które mogą być kluczowe dla rozwiązania problemu. [attachment=578] [attachment=579] RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Perez71 - 08.02.2010 20:43 W Windows 7: 1. Włącz konto Gościa 2. W Centrum sieci i udostępniania -> Zaawansowane opcje udostępniania: Wyłącz udostępnianie chronione hasłem 3. We właściwościach folderu, który chcesz udostępnić, w zakładce Udostępnianie -> Udostępnij... wybierz Gość, Dodaj oraz zakres uprawnień. Oczywiście musi być ustawiona ta sama grupa robocza na obu kompach. RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - stingear - 08.02.2010 21:39 W Opcjach folderów w zakładce Widok wyłącz opcję Użyj Kreatora udostępniania (zalecane). Restart Zapory systemu Windows i wszystko ruszy. A odnośnie grupy roboczej, to W7 sam sobie ustawia grupę roboczą więc o to nie musisz się martwić. RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - slump - 08.02.2010 21:48 Jeśli nadal będziesz miał problemy poczytaj: Problemy z siecią lokalną i odmowa dostępu do niej (porada) RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - Rambdal - 13.02.2010 18:53 Nadal problem ten sam zobaczymy co z poradą Slumpa RE: Problem z udostępnianiem na Windows 7 - slump - 13.02.2010 23:16 Daj znać czy się udało a jeśli nie napisz do mnie pw ze swoim nr. gg a postaram się pomóc Ci na żywo. |