Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f)
+--- Wątek: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne (/niektore-dzwieki-sa-strasznie-ciche-a-niektore-normalne-4322-t)

Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - macieqq - 07.02.2010 10:32

Witam. Nie wiem czy to dobry temat, ale mam problem z dźwiękiem. Mianowicie posiadam kartę zintegrowana z plytą MSI 770-C45 - realtek, a problem polega na tym, że podczas gdy muzyka z foobara, winampa, youtuba itp itd gra dobrze, to dźwięki systemu, mirca, konnekta, gg itp itd są strasznie wyciszone i w zasadzie ich nie słychać. Z góry dziękuje za jakakolwiek pomoc Uśmiechnięty

pozdrawiam,
macieqq

RE: Niektóre źwięki strasznie ciche śą - slump - 07.02.2010 10:38

Na początek uruchom wszystkie aplikacje które mają ten problem. Następnie w trayu kliknij prawym przyciskiem myszy na ikonie głośnika i wybierz opcję otwórz mikser głośności. W poszczególnych kolumnach masz suwaki, upewnij się, że są odpowiednio wysoko ustawione a na dole nie jest przekreślony głośnik co oznacza wyciszenie. Wyreguluj tak aby Ci odpowiadało. Jeśli jest scroll na dole przesuń go aby kolejne pozycje sprawdzić.

RE: Niektóre dźwięki śą strasznie ciche a niektóre normalne - macieqq - 07.02.2010 11:06

W mikserze wszystko mam ustawione na maksimum, a problem dalej występuje. Może bardziej sprecyzuje problem - mimo, iż mam ustawione dźwięki systemu ma maxa w mikserze, to aby je usłyszeć muszę ustawić moja manualna korbkę zmiany voluma od głośników również na maxa, a i tak kiepsko słychać. Dodam, że sterowniki mam najnowsze.

pozdrawiam,
macieqq

RE: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - slump - 07.02.2010 13:28

A gdy nic innego poza np rozmowa na gg nie robisz ( tzn wyłączona przeglądarka etc) to problem też występuje?

RE: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - macieqq - 07.02.2010 15:32

Tak, ciągle to samo.

RE: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - Dzejkop - 07.02.2010 18:32

Spróbuj wyłączyć tryb otoczenia w sterownikach.

RE: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - macieqq - 07.02.2010 18:55

Dziękuję za wskazówkę, ale byłbym wdzięczny, jeśli napisałbyś gdzie mogę coś takiego zrobić, może brzmi głupio, ale nie znam się na takich rzeczach Uśmiechnięty

Pozdrawiam,
macieqq

RE: Niektóre dźwięki są strasznie ciche a niektóre normalne - Dzejkop - 09.02.2010 19:14

Wejdź w Panel sterowania, tam w ustawienia karty dźwiękowej i poszukaj takiej opcji.