![]() |
Zielony pasek postępu - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Zielony pasek postępu (/zielony-pasek-postepu-43142-t) |
Zielony pasek postępu - UBOGI - 19.12.2014 10:40 Witam. Kolejny problem jaki mnie wkurza w Windows 7 Prof., to wchodzenie do katalogu, w którym mam np. filmy. W Win XP nie było tego problemu, a tutaj jest. Każde wejście do dowolnego katalogu, w którym są pliki powoduje jego wolne myślenie. Pokazuje się zielony pasek postępu, który analizuje zawartość folderu. Trwa to nieskończenie długo, dopóki pasek nie przejdzie do końca belki. Gdy w trakcie tego myślenia kliknę na daną ikonkę filmu, pokazuje się napis "Brak odpowiedzi" i okno się zawiesza. Później pojawia się "mądry" napis, że system może zbadać problem, postaramy się rozwiązać problem i następuje zamknięcie exploratora. I tak w kółko. Jestem po prostu zdruzgotany. Nabyłem nowy komputer, gdyż Windows XP stracił wsparcie. Myślałem, że jak będę miał nowy, szybki komputer, to będzie on szybki, a jest muł nie z tej ziemi. ![]() Czy ktoś się już spotkał z tym problemem? Za wszelkie uwagi z góry dziękuję.[attachment=5884] RE: Zielony pasek postępu - Nostromo - 19.12.2014 11:24 Hej. Panel Sterowania>Opcje indeksowania Wyłącz( odhacz) to czego nie chcesz żeby było indeksowane, pliki, foldery lub dyski albo wszystko i nie będziesz miał problemu z długim wczytywaniem zawartości w poszczególnych lokalizacjach. Restartnij Peceta, Windows powinien szybko pojąć kto jest panem a kto sługą ![]() RE: Zielony pasek postępu - thermalfake - 24.12.2014 23:36 Tak po instalacji standardowo nie zachowuje się siódemka nawet gdy ma włączoną usługę indeksowania. Jest to wynikiem nieświadomych działań użytkownika - instalacja nielegalnego systemu po przeróbkach, instalacja oprogramowania firm trzecich które rezyduje jako usługa, instalacja nielegalnego oprogramowania z niewiadomego pochodzenia (często zainfekowana) - tego akurat nie jestem w stanie wykluczyć widząc zawartość zrzutu ekranu. Daje takie przykłady bo nie jestem w stanie tego stwierdzić od razu. Proszę umieścić na zippyshare.com pliki dzienników zdarzeń (coś więcej powiedzą) z lokalizacji c:\windows\system32\winevt\logs\system.evtx oraz application.evtx |