Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii (/prezentacja-na-plytce-dvd-brak-edycjii-43061-t)

Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - Notcheck1221 - 14.12.2014 12:00

Witam, na wstępie pisze, że jeżeli to zły wątek proszę moderatora o przeniesienie moderatora do innego a teraz przechodzę do problemu z power pointem robiłem sobie prezentację robiłem i zapisałem na płytce DVD-r verbatim prezentację nagrywałem programem NERO Express burning czy jakoś tak i poszedłem do kumpla i nie mogę edytować tej prezentacji pisze ,,tylko do odczytu" nie mogę usunąć skopiować ani nic a więc piszcie jak mogę ja edytować POTRZEBĘ[Obrazek: jcy9uQ.png] NA PIĄTEK

RE: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - irocket - 14.12.2014 12:52

Płyty są z założenia nośnikami jednokrotnego zapisu. Można używać jako dysk wielosesyjny - można zapisywać, ale nie jest obsługiwane przez część systemów i napędów. Jeżeli w Nero nie zaznaczyłeś pola "Multisession disk" to wszystko jest w porządku. Najlepiej jest w systemie Windows 7 przygotować czystą płytę "jak pamięć flash usb", pozycja 1 na tym obrazku:
[Obrazek: image1.png]

RE: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - Notcheck1221 - 16.12.2014 19:19

no właśnie bo jak klikam dysk usb flash to komp mi się tnie

RE: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - thermalfake - 26.12.2014 12:53

Ten użytkownik nie jest właścicielem ani nie ma uprawnień do tego pliku dlatego taka sytuacja zaistniała.
Jakimś tam wyjściem jest przekopiowanie pliku na dysk za pomoca hirens'a (omija uprawnienia ntfs) a potem przejęcie tego pliku na własność i nadanie pełnych uprawnień poleceniem
icacls c:\ukraina.pptx /grant NazwaKonta:f /t
Lub też dedykowaną aplikacją -> http://www.zeus-software.com/downloads/ntfsaccess/d-1.html

RE: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - Notcheck1221 - 27.12.2014 17:40

@up płyta była nagrywana za pomocą NERO EXPRESS NA BLASZAKU

RE: Prezentacja na płytce dvd brak edycjii - thermalfake - 27.12.2014 22:36

Po grzyba znowu piszesz to samo w dodatku przy użyciu Caps Locka ? Przeczytałem dokładnie cały post.
Czy coś dla Ciebie jest niejasne, niezrozumiałe ?
Już napisałem co zrobić. Po załadowaniu hirka do ram-u tzn minixp, wyjmujesz nośnik z hirkiem, wkładasz płytę z prezentacją i kopiujesz na dysk (napisałem, że omija prawa ntfs). Potem z plikiem można zrobić co się podoba o czym dalej też napisałem. Albo zwykłym penem za parę groszy przenieść - pamięć flash da się zapisywać, zmieniać uprawnienia. Dysk jednosesyjny już nie.