![]() |
Acer brak partycji recovery - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Acer brak partycji recovery (/acer-brak-partycji-recovery-43005-t) |
Acer brak partycji recovery - Rungdi - 10.12.2014 14:24 WITAJCIE Mam problem. Przez głupotę straciłam partycję recovery na laptopie Acer. Pisałam do Acer'a ale życzą sobie 450 zł nie chce płacić drugi raz za coś za co już zapłaciłam. Czytałam inne posty na ten temat, i wiem że mogę zainstalować system ze swoim kluczem z bliźniaczej płyty recovery(np od kolegi z lapkiem acer ![]() Problem w tym ze nie mam takich kolegów. I teraz pytanie : ma ktoś, i może udostępnić system na acera z recovery albo linka do takiego systemu? RE: Acer brak partycji recovery - bodziulla - 12.12.2014 23:24 Nie podałeś jaki to model laptopa, ale prościej byłoby gdybyś zdobył płytę z danym system, sam sobie zainstalował system, przy aktywacji wpisujesz swój klucz i gotowe. Po czym instalujesz sterowniki, oprogramowanie które używasz na co dzień i sam sobie zrobisz partycję Recovery wykorzystując narzędzie spod Windowsa i będziesz miał swoje własne Recovery ![]() Pzdr RE: Acer brak partycji recovery - Meksyk1968 - 13.12.2014 10:10 Jakim narzędziem spod Windowsa można zrobić własne recovery? RE: Acer brak partycji recovery - Maxim128 - 13.12.2014 11:01 Tu masz to objaśnione: http://geek-admin.blogspot.com/2014/02/tworzenie-partycji-recovery-ukrytej-dla.html RE: Acer brak partycji recovery - thermalfake - 13.12.2014 17:32 Cytat:Pisałam do Acer'a ale życzą sobie 450 zł nie chce płacić drugi raz za coś za co już zapłaciłam. Uuu sporo sobie liczą.. Krążki muszą dawać pozłacane ![]() Cytat:wiem że mogę zainstalować system ze swoim kluczem z bliźniaczej płyty recovery(np od kolegi z lapkiem acer). Nośnik recovery nie musi być z dokładnie tego samego modelu Acera. Wystarczy, żeby platforma sprzętowa była podobna. Ponadto w recovery znajduje się od razu klucz SLP producenta (on jest nawet jawny w internecie) i zostanie aktywowany lokalnie kiedy w biosie będzie slic table. Czyli krótko mówiąc nie da się go aktywować na nie acerowskiej maszynie. Także informacje o tym, że trzeba podać swój klucz produktu z naklejki COA to bzdury jeśli ktoś tak wcześniej napisał. bodziulla Patrząc na nie rzadkie problemy stawiania czystego oem'a a potem dogrywania sterowników i niezbędnego oprogramowania na laptopie przez mało doświadczonego użytkownika żeby to działało poprawnie zawsze wygrywa rozsądek - tylko z recovery. Meksyk1968 Najprostszą formą recovery to przecież wykonanie systemowej kopii zapasowej w formie obrazu partycji systemowej na oddzielną partycję. |