![]() |
Recovery Win7 do Asus G74SX - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: Recovery Win7 do Asus G74SX (/recovery-win7-do-asus-g74sx-42979-t) |
Recovery Win7 do Asus G74SX - martin2013p - 08.12.2014 21:23 Witam, Mam gorącą prośbę odnośnie obrazu recovery do laptopa syna (Asus G74sx). Przywrócenie systemu z recovery niemożliwe z racji skasowania całego dysku przez wirusy. Backup systemu miałem zrobiony tylko kurka wodna płyty DVD są porysowane - nie można ich odczytać. Jest naklejona licencja do Windows 7 Home Prem OA - wiadomo że jest on aktywowany nie tym kluczem. Jak obejść ten problem. P.S. Na chwilę obecną leci młody na "witamince: :-( Pomożecie? RE: Recovery Win7 do Asus G74SX - thermalfake - 08.12.2014 22:00 Pożyczyć czystego oema (nie recovery z jakiegoś lapka innego producenta) od znajomych. Być może ktoś z forumowiczów udostępni obrazy iso z tej linii modelu. Zostaną automatycznie aktywowane. Masz także możliwość odpłatnego zamówienia nośników na stronie serwisu asusa. Ściągając obrazy z torrentów pakujesz się w potencjalne kłopoty na własne życzenie. Przy okazji coś Ty robił z tymi płytami iż są aż tak porysowane, że nie da się z nich wykonać przywracania ? RE: Recovery Win7 do Asus G74SX - martin2013p - 08.12.2014 22:08 Płyty u młodego czasami walają się - w jego wieku też taki byłem ale dyskietki się walały. Teraz wie jak mu są potrzebne i lipa. Szkoda że nie zrobiłem obrazu na dysk zew - ale to już po ptokach. Mam pytanie pobrałem taki obraz w wersji ang http://msft-dnl.digitalrivercontent.net/msvista/pub/X15-65733/X15-65733.iso czy to pójdzie - chcę się spytać bo szkoda czasu. Wcześniej też coś pobrałem z forum asus rog. Zainstalował się system ale aktywacji nie można było zrobić - nie ten klucz. RE: Recovery Win7 do Asus G74SX - thermalfake - 08.12.2014 22:30 Ja specjalnie nie podawałem linka do DR ponieważ nie ma tam polskiej wersji. Ponadto tylko ultimate i enterprise ma możliwość instalacji pakietu językowego MUI jako update. Niższe wersje nie mają takiej możliwości więc wszystkie drogi naokoło nawet używając paczek z ms są nielegalne - zgoda na użytkowanie licencji została złamana. RE: Recovery Win7 do Asus G74SX - martin2013p - 08.12.2014 23:08 dzięki za zainteresowanie się tematem |