Filtrowanie MAC powoduje problem połączenia z siecią - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f) +--- Wątek: Filtrowanie MAC powoduje problem połączenia z siecią (/filtrowanie-mac-powoduje-problem-polaczenia-z-siecia-42816-t) |
Filtrowanie MAC powoduje problem połączenia z siecią - lukasz81 - 27.11.2014 00:08 Panowie, Dzisiaj na laptopie na którym dotychczas od zawsze śmigał XP zainstalowałem siódemkę. Niestety pojawił się kłopot, z którym nie mogę sobie poradzić, mianowicie jak w routerze mam włączone filtrowanie MAC to przy próbie połączenia z siecią nawet nie dochodzi do momentu wpisywania hasła tylko wywala błąd. Jak wyłączę filtrowanie MAC i zostawię samo hasło, to łączy się bez kłopotu. Uprzedzając pytania, zawsze miałem ustawione hasło oraz filtrowanie MAC. Na XP działało i działa na wielu urządzeniach w domu (TV smart, 2 inne laptopy, smartfony, tablet) bez kłopotu a tutaj po zainstalowaniu win7 pojawił się kłopot. Jakieś sugestie? RE: Filtrowanie MAC powoduje problem połączenia z siecią - thermalfake - 28.11.2014 00:00 Tu nie ma żadnych konkretnych informacji więc jak mam Ci pomóc ? Jaki dokładny model laptopa ? Jaki model routera i zastosowanych w nim zabezpieczeń dla sieci bezprzewodowej ? Czy na laptopie jest jakaś aplikacja do zarządzania modułem wifi ? Jak ze sterownikiem do tej sieciówki ? Co wypluwa polecenie w wierszu cmd netsh wlan show all |