2 Windowsy 7 na jednym komputerze - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f) +--- Wątek: 2 Windowsy 7 na jednym komputerze (/2-windowsy-7-na-jednym-komputerze-42750-t) |
2 Windowsy 7 na jednym komputerze - arek570 - 21.11.2014 20:47 Pewnego razu odpalam laptopa normalnie i nie włącza się, tylko zatrzymuje na fladze podczas ładowania. Win na dysku SSD 120gb. Mogłem odpalić tylko tryb awaryjny. Żadna naprawa nie pomagała, nie mogłem uruchomić ostatniego poprawnego uruchomienia systemu. Zainstalowałem drugi Windows 7 na drugim dysku zwykłym 1TB. Mam więc dwa, i o dziwo wcześniejszy który się nie odpalał też ruszył i obydwa działają. Mogę teraz usunąć ten świeży i zostawić tylko ten starszy który wcześniej nie uruchamiał się? Czy to będzie działać? RE: 2 Windowsy 7 na jednym komputerze - thermalfake - 29.11.2014 20:24 To jest laptop z dwukomorowymi wnękami na dyski twarde ? Jeżeli w jednym momencie przy instalacji miałeś oba dyski to trzeba sprawdzić gdzie poleciał bootmgr ponieważ może się zdarzyć iż system wraz ze sprzętem inaczej enumerują dyski i rozruch wraz z konfiguracją rozruchu jest na SSD a po jego wypięciu system już nie wstanie (bez ingerencji w naprawę rozruchu). RE: 2 Windowsy 7 na jednym komputerze - Maxim128 - 06.12.2014 22:10 Zamykam z powodu braku zainteresowania ze strony Autora. Możliwe ponowne otwarcie wątku po wysłaniu wiadomości na PW. |