Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany Problem z wi-fi po instalacji xampa - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Sieci komputerowe (/sieci-komputerowe-16-f)
+--- Wątek: Rozwiązany Problem z wi-fi po instalacji xampa (/problem-z-wi-fi-po-instalacji-xampa-4251-t)

Problem z wi-fi po instalacji xampa - Decain - 04.02.2010 22:58

Witajcie,

Mam następujący problem - laptop z wi-fi nie chce mi się połączyć z siecią bezprzewodową którą mam w domu. Ba - nie widzi jej mimo iż ona jest (komórką dało się połączyć). Stało się to po instalacji Xampp'a - może to ma jakiś związek. Rozłączałem router i modem, kasowałem xamppa i instalowałem ponownie - jednak bezskutecznie. W prawym dolnym rogu widnieje ikonka mówiąca o tym, że jest brak dostępnych połączeń. Router trzymam pod biurkiem na którym stoi laptop więc spokojnie powinien znaleźć.

Proszę o pomoc.

RE: Problem z wi-fi po instalacji xampa - War_3_ - 04.02.2010 23:12

Ja bym spróbował odinstalować tego Xampa Revo Unistalerem a potem oczyścić rejestr CCcleanerem. Dopiero potem sprawdził czy sieć się łączy.

RE: Problem z wi-fi po instalacji xampa - Decain - 04.02.2010 23:19

Już działa. Okazuje się, że Windows 7 ma 3 opcje działania WLAN: wyłączony, niedostępny i włączony. Trzeba było wejść w Panel sterowania -> Sieć i Internet -> HP Wireless Assistant, wyłączyć i potem myszką włączyć (nie guzikiem). Musiała się wyłączyć przy nakładaniu narzuty na klawiaturę, bo panele multimedialne w HP Pavilionach są bardzo czułe.

Dzięki War, że chciałeś ze mną poszukać odpowiedzi.

RE: Problem z wi-fi po instalacji xampa - War_3_ - 04.02.2010 23:25

Grunt, że działa jak powinno. I w razie czego jest informacja dla pozostałych użytkowników.

PS. Po to jest to forum - staramy się pomóc.