Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany nie mogę zainstalować myszki - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Hardware (/hardware-28-f)
+--- Wątek: Rozwiązany nie mogę zainstalować myszki (/nie-moge-zainstalowac-myszki-42423-t)

Strony: 1 2

nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 26.10.2014 01:19

kupiłem myszkę A4TECH xl740k i Windows nie widzi mi jej p&p.Do tego próbowałem aktualizować system,ulepszać stery przez DriverMax i nic
Cały czas wyświetla się komunikat że system znalazł odpowiednie sterowniki dla tego urządzenia ale napotkał błąd przy instalacji, oraz że jest odmowa dostępu.
W menadżerze wyświetla mi : Sterowniki tego urządzenia nie są zainstalowane. (Kod 28)
Odmowa dostępu.
Aby znaleźć sterownik dla tego urządzenia, kliknij opcję Aktualizuj sterownik.
przy czym przycisk "aktualizuj sterownik" jest nieaktywny.
Instalacja sterów od producenta (ze strony) nic nie dała.
Windows 7 home premium 64bit na samsung r711

.

RE: nie mogę zainstalować myszki - thermalfake - 26.10.2014 12:35

Niżej masz kilka rozwiązań w zależności od tego co blokuje instalację oprogramowania.
http://www.thewindowsclub.com/access-is-denied-software-installation-windows
http://servalpaul.blogspot.com/2013/04/access-is-denied-when-attempting-to.html

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 27.10.2014 15:09

Nie to żebym grymasił ale wolałbym coś po polsku.
Da się coś wynaleźć?
Ja szukałem ale nic nie trafiłem a linki powyżej nie mają opcji językowych.
Angielski znam słabo a chciałbym rozumieć co robię

RE: nie mogę zainstalować myszki - irocket - 27.10.2014 16:37

Polecam http://translate.google.pl

RE: nie mogę zainstalować myszki - thermalfake - 27.10.2014 22:07

http://translate.google.com/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.thewindowsclub.com/access-is-denied-software-installation-windows

Cytat:Aby znaleźć sterownik dla tego urządzenia, kliknij opcję Aktualizuj sterownik.
przy czym przycisk "aktualizuj sterownik" jest nieaktywny.

Kłopot z uprawnieniami użytkownika lub włączona kontrola UAC - dlatego przycisk jest nieaktywny.

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 06.12.2014 21:34

Uac , konto administratora, uprawnienia administratora nic mi nie pomogły.
Spróbuję wyłączyć jeszcze avasta.
Co do punktu 4 ze strony http://www.thewindowsclub.com/access-is-denied-software-installation-windows
wskazanej przez p. thermalfake , nie wiem jak to ogarnąć
Jakby mnie ktos pokierował to byłbym wdzieczny. (google translate jednak tłumaczy mechanicznie i mało kontekstowo)
I jeszcze jedno pytanko: czy jest szansa na wyciągnięcie jakichś starszych punktów przywracania niż te które się pojawiaja w panelu sterowania?

RE: nie mogę zainstalować myszki - irocket - 06.12.2014 21:36

Punkt 4. to przejęcie na własność folderów C:/Windows/Installer i %temp%. Prawy -> właściwości -> zabezpieczenia -> zaawansowane -> karta Właściciel -> edytuj -> wybierasz swoje konto, potem ok, ok...

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 07.12.2014 01:23

(06.12.2014 21:36)irocket napisał(a):  Punkt 4. to przejęcie na własność folderów C:/Windows/Installer i %temp%. Prawy -> właściwości -> zabezpieczenia -> zaawansowane -> karta Właściciel -> edytuj -> wybierasz swoje konto, potem ok, ok...

A gdzie znajdę Installer i %temp%?

RE: nie mogę zainstalować myszki - beabea - 07.12.2014 02:12

Ścieżkę do folderu Installer masz przecież wyraźnie podaną (w folderze Windows na dysku C), musisz tylko włączyć widoczność ukrytych plików i folderów, bo to folder systemowy. Folder Temp jest w tej samej lokalizacji.

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 07.12.2014 09:12

Włączyłem widoczność i dalej nie mam ani INSTALLER ani %temp% Smutny

RE: nie mogę zainstalować myszki - beabea - 07.12.2014 09:16

A ukrywanie chronionych plików systemu też odznaczyłeś? System masz na dysku C? Sprawdzasz na pewno w folderze Windows?

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 07.12.2014 13:39

A więc nic co jest opisane w podanych linkach ,nie zadziałało.
Punkt przywracania systemu pokazuje mi z listopada a wcześniejszych nie choć zaznaczam opcje " pokaż wiecej punktów przywracania "
Problem pojawił się dużo wcześniej więc z recovery nie skorzystam bo nie mam jak
Jak już wspominałem , mój system jest dedykowany do lapka, i nie dostałem żadnych pomocy przy kupnie.
Żeby chociaż powiedzieli żeby zrobić jakąś płytę odzyskiwania na początku ale niestety nic takiego się nie stało a ja nie należę do asów informatyki.
Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły??

RE: nie mogę zainstalować myszki - beabea - 07.12.2014 13:43

Recovery a punkty przywracania to nie jest jedno i to samo. Powinieneś mieć ukrytą partycję Recovery, z której przywrócisz system do stanu fabrycznego. Poza tym w instrukcji laptopa na pewno pisało, żeby sobie zgrać na płyty.

RE: nie mogę zainstalować myszki - irocket - 07.12.2014 13:45

Otworzysz jakikolwiek folder, potem w pasku adresu wpiszesz %temp% i naciśniesz enter, to wejdzie do folderu

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 07.12.2014 22:52

znów wyszło że jestem laikiem a druga rzecz to kto czyta instrukcję w dobie p&p.
I co, macie jakąś jeszcze inną radę na tą odmowę dostępu?

RE: nie mogę zainstalować myszki - beabea - 08.12.2014 02:29

Przede wszystkim, aby się sensownie porozumieć, to napisz, czy w końcu znalazłeś te foldery: Installer oraz Temp i skutecznie przejąłeś je na własność. Jeśli nie masz co do tego pewności, to po prostu napisz.
Po drugie napisz, czy masz wciąż tę partycję Recovery czy też ją usunąłeś (sprawdź w zarządzaniu dyskami).

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 08.12.2014 08:30

Folder TEMP pełnej kontroli nie ma tylko TWÓRCA-WŁAŚCICIEL
Installer nie ma tego odnośnika więc ten folder ma pełną kontrolę.
Oba foldery nie mają tylko Uprawnień specjalnych
Mam antywirusa Avast.
Może to on kwasi wszystko.
Kiedyś był rewelacyjny ,teraz jak się go zaktualizuje to nawet niektóre strony blokuje i trzeba mu wyłączać osłonę.

RE: nie mogę zainstalować myszki - beabea - 08.12.2014 08:40

A dlaczego nie możesz przejąć na własność folderu Temp? Ja np. mam pełną kontrolę w tym folderze. Najpierw piszesz:
(07.12.2014 13:39)Roxusmax napisał(a):  A więc nic co jest opisane w podanych linkach ,nie zadziałało.
a później okazuje się, że nie zrobiłeś wszystkiego prawidłowo, skoro w tym folderze nie masz pełnej kontroli. I jak tu pomagać takiej osobie?
Nie napisałeś też, co z tą partycją Recovery. Jeśli ją posiadasz, to ostatecznie będziesz mógł przywrócić system do stanu fabrycznego, a przede wszystkim nagrać sobie te płyty, bo jak się spsuje, to będziesz mieć spory problem.

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 08.12.2014 14:22

Napisałem że tylko odnośnik " twórca-właściciel nie ma pełnej kontroli bo nie da się włączyć (odmowa dostępu przy jakichś plikach avasta).
Reszta odnośników czyli system, administratorzy i użytkownicy ma pełną kontrolę
Dotyczy to folderu TEMP
W Installer nie ma odnośnika " twórca-właściciel " wiec tam nie ma problemu.
Mój główny problem polega na tym że lapek nie chce instalować nowych urządzeń na usb.Wszystkie zainstalowane przed powstaniem problemu,działają do tej pory.
W zarządzaniu dyskami wyskakuje mi partycja odzyskiwania 22 GB i 100% wolnego miejsca
1 jest system 100MB , 2 jest C partycja podstawowa , 3 jest D dysk logiczny , 4 jest dysk odzyskiwania a 5 jest cdrom

RE: nie mogę zainstalować myszki - Roxusmax - 11.12.2014 07:06

No i co? Żadnych pomysłów już nie Macie?