Wirus zmienił ustawienia dostępu, usuwa pliki. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Bezpieczeństwo Windows 7 (/bezpieczenstwo-windows-7-15-f) +--- Wątek: Wirus zmienił ustawienia dostępu, usuwa pliki. (/wirus-zmienil-ustawienia-dostepu-usuwa-pliki-42338-t) |
Wirus zmienił ustawienia dostępu, usuwa pliki. - Fragum101 - 18.10.2014 09:14 Witam. Nie będę się rozpisywał. Posiadam Windows 7 Home Premium 32 bit, ostatnio w dziwnych okolicznościach zaczęły mi się psuć pliki .exe. Nagle wyłączył mi się antywirus Kaspersky Pure 3.0, TS3. Ponowna próba włączenia nie była skuteczna. Plików nie można było usunąć ani nic, to samo zaczęło mi się dziać z np. zdjęciami na pulpicie. Potem kliknąłem prawym, właściwości, zabezpieczenia i ustawiłem sobie na moje konto administratora, ponieważ dziwnym cudem jakoś się to usunęło. Próbowałem zrobić to samo z antywirusem, ale najpierw zablokowało mi dostęp do folderu, poradziłem sobie z tym, ale dalej mam plik avp.exe, który odpowiada za cały program antywirusowy. Nie da się z nim nic zrobić, jak próbuje zmienić uprawnienia to wyskakuje brak dostępu. Pliki .exe nie są usuwane, tylko posiadają nagle rozmiar 0mb, dzieje się tak gdy taki plik włączę. Nie działa to na wszystkich programach, ale wyłączają się one nawet podczas pracy w nich. Proszę o szybką pomoc. RE: Wirus zmienił ustawienia dostępu, usuwa pliki. - thermalfake - 18.10.2014 10:40 Kopia zapasowa posektorowa na inny dysk i dowolną dystrybucją livecd z zaktualizowanymi bazami programu antywirusowego robimy pełny skan aby wyciąć dziadostwo. Potem zastanowimy się co dalej. Do przygotowania masz także logi OTL (przed skanowaniem) do sprawdzenia. |