![]() |
Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 (/natychmiastowe-wybudzanie-z-uspij-win-7-42210-t) |
Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 - Piotr196 - 06.10.2014 20:31 Witam. Mam problem z funkcją Uśpij w Windows 7 64bit Ultimate. Kiedy kliknę, komputer od razu sie wybudza. Opcja lastwake pokazuje, ze został nacisnięty klawisz ACPI, ale ja nic nie naciskałem. W menedzerze żadne urządzenie nie ma zezwoleń na wybudzenie. Co mam zrobić? Dzięki za pomoc ![]() RE: Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 - Piotr196 - 13.10.2014 20:00 Nie wiem czy ktos to jeszcze przeczyta ale odkrylem ze jak odlacze moj naped cd rom to uspij dziala dobrze... RE: Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 - thermalfake - 18.10.2014 12:49 Mam rozumieć iż od razu się wybudza po włączeniu funkcji uśpij. Pełna specyfikacja sprzętu ? Jak jest ustawiony bios/uefi w opcjach zarządzania energią ? Cytat:Opcja lastwake pokazuje, ze został nacisnięty klawisz ACPI Jeśli nie wcisnąłeś przycisku Power na zasilaniu to jest wielce prawdopodobne iż system nie jest w stanie poprawnie współpracować z globalnymi stanami zasilania S http://en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Configuration_and_Power_Interface Niestety niekiedy jedynym rozwiązaniem jest już tylko reinstalacja. Cytat:W menedzerze żadne urządzenie nie ma zezwoleń na wybudzenie. Pokaż poleceniem jaki urządzenia mają możliwość wybudzania powercfg -devicequery wake_armed Dla pewności w biosie wyłącz opcję Wake On Lan. RE: Natychmiastowe wybudzanie z uspij Win 7 - Piotr196 - 22.10.2014 15:53 Jest stan zasilania S3, ale teraz dziwi mnie to, ze jak odlaczam cd rom to jest wszystko ok a jak go podlacze to nie dziala bo od razu sie wybudza, wiec mysle ze reszta sprzetu nie ma tu duzego znaczenia... Zadne urzadzenie nie jest wyswietlane w wake_armed |