Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Rozwiązany PC nie bootuje win7 z cd - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Instalacja i aktualizacja Windows 7 (/instalacja-i-aktualizacja-windows-7-8-f)
+--- Wątek: Rozwiązany PC nie bootuje win7 z cd (/pc-nie-bootuje-win7-z-cd-41596-t)

PC nie bootuje win7 z cd - Moransiu - 10.08.2014 13:57

Witam.
Mam problem z PCtem. Padł, nie idzie go uruchomić, a nie chce bootować instalacji Win7 z CD. Płyta sprawdzana na 2 innych komputerach i działa, a PC, który jej nie czyta bez problemu bootuje płyty typu Hirens, czy Linux.
Jakieś pomysły ?

RE: PC nie bootuje win7 z cd - Maxim128 - 10.08.2014 14:23

Ta płyta oryginalna? Jak sprawdzałeś na PC, to może przepnij napęd z komputera gdzie płyta działa do tego, gdzie nie działa i w ten sposób zainstaluj Windows?

RE: PC nie bootuje win7 z cd - Moransiu - 10.08.2014 15:25

Tak, ori płytka. Nie mam drugiego napędu. Sprawdzane na lapkach. Ale ten napęd bez problemu sobie radzi z 2 wersjami hirensa i 2 linuxami.

RE: PC nie bootuje win7 z cd - thermalfake - 10.08.2014 16:43

Napędy po czasie mogą mieć problemy z bootowaniem różnych rodzajów nośników lub wybiórczo niestety. Nośnik z systemem jest na DVD natomiast nie napisałeś na jakich dokładnie są wypalone hirensy i linuxy. Hirka przecież bez trudu można wypalić na CD.
Pozostaje pożyczenie napędu albo poproszenie o to aby ktoś z tej płyty wykonał iso które można wrzucić na pena przy pomocy microsoft cd dvd download tool.

RE: PC nie bootuje win7 z cd - Moransiu - 10.08.2014 17:11

Tak myślałem, że jedynym sposobem będzie USB. Tak jak pisałeś, wszystko jest na CD, więc możliwe, że z DVD ma problemy. Na to nie wpadłem. Uśmiechnięty Dzięki wielkie.