Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
W koszu Nowa płyta główna i zmiana architektury [7 Home Premium OEM] - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Forum (/forum-1-f)
+--- Dział: Kosz (/kosz-3-f)
+--- Wątek: W koszu Nowa płyta główna i zmiana architektury [7 Home Premium OEM] (/nowa-plyta-glowna-i-zmiana-architektury-7-home-premium-oem-41579-t)

Nowa płyta główna i zmiana architektury [7 Home Premium OEM] - CougarruS - 09.08.2014 15:12

Witam Was. Jestem tu nowy i zwracam się do Was z moim małym problemem.
Przeglądałem już internet, również to forum, w poszukiwaniu odpowiedzi na moje pytanie i częściowo znalazłem, jednak moje zapytanie jest ciutkę obszerniejsze:

Kilka lat temu zakupiłem Windows 7 Home Premium 32 bit OEM. Jako iż mój komputer się zestarzał to planuję zakup nowego - wymienię m.in. płytę główną i dołożę RAMu. I teraz pytanie - czy będę miał jakieś komplikacje gdybym próbował aktywować Windows 7 Home Premium 64 bit na nowym komputerze? Płyta główna to nowa, architektura też inna. Mam naklejkę, nośnik i rachunek. Wiem, że raczej nikt mi do domu nie przyjdzie z tego powodu, ale czy system uda się aktywować i będzie mógł normalnie zasysać aktualizacje itp?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Uśmiechnięty

RE: Nowa płyta główna i zmiana architektury [7 Home Premium OEM] - Maxim128 - 09.08.2014 18:34

System normalnie powinien się aktywować, z tego co mi wiadomo.

RE: Nowa płyta główna i zmiana architektury [7 Home Premium OEM] - thermalfake - 09.08.2014 19:58

Licencja OEM zastosowana jeszcze w Win 7 - jeden zestaw/platforma i koniec. Nie będziemy tu dywagować na temat tego czy się da czy nie. Zaakceptowałeś cały regulamin w momencie zakładania konta. Panu moderatorowi też trzeba widać przypomnieć.