![]() |
DealBulldog- Asus K52F- System nie chce się włączyć - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: DealBulldog- Asus K52F- System nie chce się włączyć (/dealbulldog-asus-k52f-system-nie-chce-sie-wlaczyc-41555-t) |
DealBulldog- Asus K52F- System nie chce się włączyć - Majster332 - 07.08.2014 18:50 Mój wujek ma problem z laptopem marki ASUS , model K52F . System nie chcę się włączyć . Na ekranie ukazuję się napis " Trwa uruchomianie systemu Windows " . Po upływie dwóch sekund ukazuję się czarny ekran z białym kursorem. Nie można nic zrobić. Próbowałem przywrócić system lecz jest pewna przeszkoda w postaci przeglądarki "DeallBulldog" RE: Asus K52F - System nie chce się włączyć - Maxim128 - 07.08.2014 21:38 Jeśli masz recovery to możesz z niego przywrócić. System uruchamia się w trybie awaryjnym? RE: Asus K52F - System nie chce się włączyć - Majster332 - 08.08.2014 07:20 Przywrocilem z recovery. Sęk w tym, ze zniknęły mi wszystkie dane . Istnieje możliwość odzyskania danych z dysku twardego ? RE: Asus K52F - System nie chce się włączyć - thermalfake - 08.08.2014 09:05 Najpierw się myśli potem robi ![]() Było ostrzeżenie na planszy iż przywracanie usuwa dane użytkownika. Recovery nie formatuje dysku tylko nadpisuje swoim obrazem sektory dysku. Niemniej jakaś część danych zostaje utracona bezpowrotnie. W tej sytuacji trzeba użyć softu do odzyskiwania danych oraz mieć jakiś dysk aby to przerzucić. Można dysk wypiąć do innego peceta i tam się tym zająć albo zrobić to na laptopie ale z użyciem bootowalnego livecd. RE: Asus K52F - System nie chce się włączyć - Majster332 - 08.08.2014 17:05 Dysk zewnętrzny, na który przerzuciłbym dane - posiadam. Mógłbyś mnie poinstruować jak odzyskać choć część danych za pomocą bootowalnego livecd. RE: Asus K52F - System nie chce się włączyć - Nostromo - 08.08.2014 19:18 Dla innych, ku przestrodze... co to jest i jak usunąć DealBulldog RE: DealBulldog- Asus K52F- System nie chce się włączyć - Majster332 - 08.08.2014 21:36 Znajde w internecie instrukcje jak rozpocząć odzyskiwanie danych z bootowalnej LiveCD ? RE: DealBulldog- Asus K52F- System nie chce się włączyć - thermalfake - 11.08.2014 20:07 Różnych dystrybucji systemów livecd jest sporo. Jak już znajdziesz sobie odpowiedni pakiet to patrzysz na zawartość i szukasz narzędzi data recovery. Zasada jest prosta - odzyskujemy dane na inny dysk a nie na dysk źródłowy. Używanie takich narzędzi jest dziecinnie proste - wybieramy rodzaj utraty danych lub autodetekcja, wybieramy fizyczny dysk i partycję. Czekamy na przemielenie dysku w poszukiwaniu danych z kopii MFT. Na koniec zaznaczamy to co zostało wyszukane i wskazujemy gdzie ma nastąpić zrzut. W niektórych przypadkach może być problem z nazwami w plikach jeśli były użyte ogonki. Popatrz na to -> https://www.runtime.org/data-recovery-live-cd.htm Nie sprawdzałem jeszcze ale możesz potestować dla dobra ludzkości ![]() Zobacz czy GetDataBack for NTFS zrzuca też dane czy tylko dochodzi do momentu pokazania możliwości odzyskania odszukanych danych. |