HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego (/hp-deskjet-3515-nie-drukuje-czarnego-41425-t) |
HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - LukiSacz - 27.07.2014 13:19 Witam Od kilku dni mam problem z moją drukarką. Wcześniej drukowała bez zarzutów, natomiast teraz drukuje wszystko bez koloru czarnego. Gdy chcę wydrukować dokument tekstowy, otrzymuję pustą kartkę. Obrazki i zdjęcia również są bez koloru czarnego. Moja drukarka to HP Deskjet Ink Advantage 3515. Dodam, że drukarka pokazuje, że w pojemnikach jest jeszcze tusz - zarówno czarny jak i kolorowy. Co można zrobić z tym problemem? RE: HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - LadyInBlue - 27.07.2014 19:25 A czy przypadkiem nie miałeś dłuższej przerwy w drukowaniu? Weź chusteczkę, nasącz ciepłą wodą i połóż pojemnik z tuszem na niej. Gdy to nie pomoże użyj zamiast wody spirytus salicylowy. RE: HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - irocket - 27.07.2014 19:29 Możesz spróbować wykonać czyszczenie dysz. Tusze oryginały, czy zamienniki? Ja mam takie chyba napełnialne zamienniki do Canona, pokazują połowę pojemnika, choć tuszu już nie ma. Ostatecznie możesz drukować dokumenty w odcieniach szarości. RE: HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - thermalfake - 29.07.2014 15:54 Na szczęście plujka nie ma osobnej głowicy drukującej która w tego typu urządzeniach kosztuje niewiele mniej co nowe urządzenia. Jak wspomniano namoczyć kartridż zostawiając na dłuższy czas oraz ze 2-3 razy wykonać test dysz.. Jeśli nie pomoże to trzeba go wymienić. RE: HP Deskjet 3515 nie drukuje czarnego - Maxim128 - 13.09.2014 05:28 Autor nie interesuje się tematem dlatego zamykam. Jest możliwość ponownego otwarcia na prośbę autora. |