W koszu Problem z pamięcią RAM. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Forum (/forum-1-f) +--- Dział: Kosz (/kosz-3-f) +--- Wątek: W koszu Problem z pamięcią RAM. (/problem-z-pamiecia-ram-41397-t) |
Problem z pamięcią RAM. - heross2 - 24.07.2014 23:15 Witajcie. Mój problem polega na tym, że windows widzi 3 gb ramu, gdy ja mam 4gb. Komputer mam już 3 lata, aczkolwiek dopiero teraz zauważyłem ten problem, ponieważ uniemożliwia mi to korzystanie z gry (duży pobór pamięci). Możliwe jest też to, że windows pokazuje 2,99 gb dostępnej sieci, bo sam odlicza pliki systemowe itd.? Załączam screena: RE: Problem z pamięcią RAM. - thermalfake - 24.07.2014 23:24 Zły link a poza tym proszę umieścić bezpośrednio link do zdjęcia w znacznik [img] [/mg] Pokazać zrzut ekranowy z monitora zasobów - zakładka pamięć. System nie odlicza niczego na pliki systemowe - wiesz, ze gdzieś dzwoni ale nie wiadomo w którym kościele. Co mnie interesuje - jaką architekturę ma system czy jest to x86 czy x64 - aktualne obciążenie pamięci wirtualnej - zarezerwowana pamięć na zasoby sprzętowe RE: Problem z pamięcią RAM. - heross2 - 24.07.2014 23:34 Wszystko załączone na screenie: Jeśli coś pominąłem to proszę mnie poprawić. RE: Problem z pamięcią RAM. - thermalfake - 24.07.2014 23:36 Dalej nie ma obrazka..... RE: Problem z pamięcią RAM. - irocket - 25.07.2014 08:04 Chyba trzeba sobie odpuścić, obrazki już są, ale system to W7 Ultimate x86 z użytym ogólnodostępnym kluczem. Wątek leci do kosza. |