![]() |
Rozwiązany Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Rozwiązany Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć (rozwiązany) (/czy-warto-uzyc-settermaxera-w-windows-7-i-jakie-opcje-zaznaczyc-rozwiazany-4124-t) |
Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć (rozwiązany) - haker146 - 31.01.2010 11:52 Witam mam następujące pytanie czy warto użyć settermaxera w Windows Seven żeby np. przyśpieszyć zamykanie systemu. Jakie opcje w nim zaznaczyć i co one oznaczają po polsku. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję. RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - StoProcent - 31.01.2010 11:58 Użyj TuneUp , on Ci usprawni działanie całego komputera , POLECAM zdecydowanie , niczym się nie martwisz a jakimś serretmaxterem to już z nazwy Ci coś nie wyjdzie ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:00 A powiedz mi po co Ci to?, Ile ci się 7 zamyka 7, 9 sekund ? Ile zyskasz 2, 3 ? Ja jestem przeciwna tego typu zabawą bo czasem się kończą źle. Więc moja odpowiedź brzmi nie warto ![]() ![]() ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - ihatebuffering - 31.01.2010 12:04 Nie znam tego programu. Najlepszy jak na razie optymalizatorem Win 7 jest Sunrise Seven albo Tune Up 2010. Jak szybko zoptymalizować windows za pomocą programu SS ------> to jest link do porad o SS . RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - StoProcent - 31.01.2010 12:04 Weź zastosuj tak jak Lalik mówi TuneUp . On Ci usprawni wszystko co byś tylko chciał ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:16 Dzięki jeszcze jedno pytanie czy można zamienić systemowego defragmentatora na diskeepera professional czy będzie on działał prawidłowo pod windows Seven? RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - ihatebuffering - 31.01.2010 12:18 Ja korzystałem z jakiegoś triala i działał świetnie ale uprzedza, że jest trochę skomplikowany ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:21 A skąd można do niego ściągnąć spolszczenie czy jest jakieś do wersji 2010. RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Nostromo - 31.01.2010 12:22 (31.01.2010 11:52)haker146 napisał(a): Witam mam następujące pytanie czy warto użyć settermaxera w Windows Seven żeby np. przyśpieszyć zamykanie systemu. Jakie opcje w nim zaznaczyć i co one oznaczają po polsku. Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuję. Szukasz u Turków [urln=http://settemaxer.turkiye.it/] >>patentów<< [/urln], o których mało kto słyszał, a pod ręką masz polski program i po polsku na bieżąco pod opieką autora, który bywa ostatnio na naszym forum... RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:22 Nie znam tego co wymieniłeś, ale defragmentacja w TuneUP działa wyśmienicie, nie lubię zapychać komputera tysiącem aplikacji, które tak naprawdę nie dają nic więcej niż mi może dać jedno dobre oprogramowanie ![]() ![]() ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:24 w temacie komputerów oprogramowania i sprzętu jestem bardzo dobry tylko zawsze lube spytać się o zdanie kogoś innego. RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - ihatebuffering - 31.01.2010 12:26 Defragmentator w systemie na pewno nie poukłada sobie najlepiej plików ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:27 Spokojnie, ważne, że pytasz, każdy z nas ma tu inne zdanie, i ty czy ktoś inny może się z moim nie zgadzać, pisałeś o nasze zdanie więc ci szczerze odpowiedziałam ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:31 Dzięki przypomniało mi się jeszcze jedno pytanie które mnie nurtuje. Po zainstalowaniu Windows Seven kiedy włączał się zawsze wygaszacz ekranu dysk zaczynał bardzo pracować chyba defragmentować albo coś w tym rodzaju, kiedy ruszyłem myszką dysk normalnie już działał czyli uspokajał się. Mój problem polega na tym , że gdy teraz po włączeniu wygaszacza dysk już nie wykonuje chyba tej defragmentacji jak to z powrotem włączyć. RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:33 Nie wiem co miałeś w harmonogramie, ale u mnie po włączeniu wygaszacza dysk nie pracuje, czasem Norton skanuje ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:35 Mi się wydaje, że wtedy windows dysk defragmentował tylko jak zrobic żeby to z powrotem działało. RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:36 Dodaj do harmonogramu ![]() Tyle, że moim zdaniem to na pewno nie było to ponieważ defragmentator owszem w harmonogramie jest, ale robi to raz w tygodniu, przy każdym odpaleniu wygaszacza nie jest to potrzebne ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:38 To co to było? RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - Lalik - 31.01.2010 12:39 I myślę, że każdy tutaj się ze mną zgodzi ![]() RE: Czy warto użyć settermaxera w Windows 7 i jakie opcje zaznaczyć - haker146 - 31.01.2010 12:41 Dobra wielki dzięki wam za pomoc ![]() |