Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety •
Problemy z BS - ciągle to samo. - Wersja do druku

+- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl)
+-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f)
+--- Dział: Software (/software-27-f)
+--- Wątek: Problemy z BS - ciągle to samo. (/problemy-z-bs-ciagle-to-samo-41199-t)

Problemy z BS - ciągle to samo. - Zakk - 06.07.2014 16:27

Witam , opiszę mój problem najdokładniej jak się da.
Jakiś miesiąc temu zaczął krzaczyć mi się system - wolne działanie etc , nie pomagało nic , żadne chkdsk ani przywracanie obrazu dysku więc walnąłem reinstalkę.
Wszystko fajnie pięknie , czysty system hula aż miło , wszystkie aktualizacje poinstalowane. Następnie zrobiłem sobie obraz systemu , tak na wszelki wypadek. Jakie było moje zdziwienie gdy na drugi dzień rano wstaje i system nie chce się uruchomić. Zatrzymało się na "Uruchamianie systemu Windows" a po kilku minutach wywalał Blue Screen z informacją : BAD_SYSTEM_CONFIG_INFO. Dokładnie to samo co pojawia się pod tym linkiem :
http://www.faultwire.com/solutions-fatal_error/BAD-SYSTEM-CONFIG-INFO-0x00000074-*1131.html?order=date
Narzędzie do rozwiązywaniem problemów nic nie pomogło. Wyskoczyło okienko że nie można naprawić problemu. Jedynym remedium na ten mój problem jest przywrócenie obrazu systemu - wtedy komputer działa normalnie ALE ... później problem pojawia się znowu - po raz kolejny pojawia się BS. Co jest najbardziej ciekawe :
Po przywróceniu obrazu systemu wszystko działa normalnie. Mogę normalnie zresetować komputer czy też wyłączyć go na dłuższą chwilę i uruchamia się normalnie. Ale kiedy idę spać i rano wstaje to komputer już nie działa. Wyskakuje Blue Screen i muszę znów przywracać obraz systemu i tak w kółko codziennie od blisko miesiąca.
Dodam że ponowne instalacje systemu nic nie dały , problem jest ciągle ten sam. Nie wiem już naprawdę co robić , ręce opadają. Z początku myślałem że problem leży w jakiejś aktualizacji , więc któregoś razu po prostu nie instalowałem żadnych aktualizacji - ale to nic nie dało, BS nadal występuje.
Moja wersja systemu to Home Premium.

RE: Problemy z BS - ciągle to samo. - thermalfake - 06.07.2014 17:12

Błąd wskazuje na uszkodzony rejestr systemowy podczas wczytywania lub jakieś gałęzie zostały usunięte.
Pomyśl, że jeśli opisujesz jakiś problem to podawaj pełną specyfikację sprzętu.
Na pierwszy rzut kilkugodzinna diagnostyka pamięci RAM programem memtest86+ i dysku twardego (skan powierzchni plus smart).
Podmień także testowo zasilacz lub chociaż pomierz napięcia miernikiem.