Rozwiązany Dziwny element chłodzący. - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Rozwiązany Dziwny element chłodzący. (/dziwny-element-chlodzacy-41123-t) |
Dziwny element chłodzący. - lejwoda - 29.06.2014 18:29 Ponieważ laptop był dla mnie za gorący,wyczyściłem wentylator i zdjąłem radiator od AMD (bo tu było najcieplej) i znalazłem ni to plastik ni to stwardniały thermopad z metalowym kwadracikiem z którego zeskrobałem paznokciem ciemny osad.Czy mogę tu zastosować MX2? Dzięki RE: Dziwny element chłodzący. - thermalfake - 06.07.2014 11:48 W takim wypadku wyczyścić tylko rdzeń procesora i to co jest upaćkane na radiatorze. W żadnym wypadku nie nakładać pasty nigdzie więcej. Wizualnie to też będą śladowe ilości tak żebyś tego nie rozpultał na boki. Nałóż, przyłóż radiator i zobacz jak się rozprowadziło. RE: Dziwny element chłodzący. - lejwoda - 08.07.2014 20:10 Zrobiłem jak radzisz.Wentylator włącza się żadziej i na krócej.Ciepłota lapa jest taka sama (przesówam dłoniom po wieżchu i bokach ) po godzinie pracy.Muszę jeszcze jakimś programem sprawdzić wentylator i będzie ok. Dzięki ende. |