Uszkodzony dysk - jak uratować - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Hardware (/hardware-28-f) +--- Wątek: Uszkodzony dysk - jak uratować (/uszkodzony-dysk-jak-uratowac-40881-t) |
Uszkodzony dysk - jak uratować - Mlody1997 - 10.06.2014 13:48 Witam. Chciałem zapytać czy uda się uratować mój dysk. Czy wystarczy zerowanie i remap MHDD czy może dysk nadaje się już do wyrzucenia. Tutaj wrzucam screeny z HD Tune: Skan: Dziękuje za odpowiedź. RE: Uszkodzony dysk. - irocket - 10.06.2014 14:49 Jako nośnik mniej ważnych danych może posłużyć (po obcięciu zepsutego obszaru), systemu bym na nim nie stawiał. Lepiej zaopatrzyć się w nowy dysk. RE: Uszkodzony dysk. - Mlody1997 - 10.06.2014 15:06 (10.06.2014 14:49)irocket napisał(a): Jako nośnik mniej ważnych danych może posłużyć (po obcięciu zepsutego obszaru), systemu bym na nim nie stawiał. Lepiej zaopatrzyć się w nowy dysk. A da się jakoś "obciąć" ten zepsuty obszar jak to określiłeś? Ponieważ wcześniej na tym dysku miałem gry itp, ale robiłem wczoraj format więc wszystko usunąłem. RE: Uszkodzony dysk. - irocket - 10.06.2014 15:16 Tworzysz jakimś programem partycję zostawiając odpowiedni niezarezerwowany obszar na początku. Możesz sobie policzyć mniej więcej (ilość kratek do ostatniej czerwonej + 5 [dla bezpieczeństwa]*30 MB) |