![]() |
Problem z instalacją sterownika do karty dźwiękowej - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +---- Dział: Sterowniki (/sterowniki-17-f) +---- Wątek: Problem z instalacją sterownika do karty dźwiękowej (/problem-z-instalacja-sterownika-do-karty-dzwiekowej-40834-t) |
Problem z instalacją sterownika do karty dźwiękowej - patrykkuzma - 06.06.2014 16:26 J.W. Pobrałem sterownik zgodny z płytą główną (K10N78D) ze strony Asrock. Włączam instalacje i po chwili ginie obraz instalacji, widać tylko ikonkę "InstallShield". Po wyłączeniu niedziałającej aplikacji przy pomocy menadżera zadań, kolejny raz instalacja nie działa, lecz tym razem wyskakuje "1607;Unable to install InstallShield Scripting Runtime" O co chodzi? Jak zrobić, aby był dźwięk? Dodam, że próbowałem pobrać sterowniki w menadżerze zadań. Mój windows to 7 64 bit. RE: Problem z instalacją sterownika do karty dźwiękowej - thermalfake - 14.06.2014 18:48 Raz, że musiałbyś podesłać dziennik zdarzeń systemowych do sprawdzenia c:\windows\system32\winevt\logs\system.evtx oraz application.evtx Dwa instalację sterownika przecież można wykonać ręcznie. Rozpakować archiwum i w managerze urządzeń z menu akcja wybrać dodaj starszy sprzęt. Po czym wskazać rozpakowane archiwum i folder gdzie znajdują się sterowniki. |