![]() |
Rozwiązany Problem z dźwiękiem.. Windows 7 (rozwiązany) - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Software (/software-27-f) +--- Wątek: Rozwiązany Problem z dźwiękiem.. Windows 7 (rozwiązany) (/problem-z-dzwiekiem-windows-7-rozwiazany-408-t) |
Problem z dźwiękiem.. Windows 7 (rozwiązany) - Andrewyo - 18.05.2009 22:16 Witajcie, strasznie irytuje i wkurza mnie, sluchać się nie da dźwięk w tym windowsie, mianowicie co chwila trzeszczy i Lagguje muzyke Oo, mam karte dźwiękowa x fi extreme audio, sterowniki wgralem ze strony producenta, ale szlag mnie juz trafia...pomocy! RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - damian-Win2000 - 19.05.2009 05:12 Ja przy moim Soud Blaster Live! też coś takiego miałem. Po pierwsze zmień odtwarzacz iTunes,po drugie pobaw się parametrami dźwięku i jakością (nie najwyższą ale nie najniższą dokładnie zmień na 16bit 44100) po trzecie z cisz w Windowsie dźwięk na 30% a w odtwarzaczu jak i innych programach na góra 5% głośności. Teraz powinno być w miarę dobrze ale trochę cicho(ale bez trzasku i innych dziwnych dźwięków) więc na głośnikach lub słuchawkach(nie wiem co używasz) może pogłośnić jeśli to nie pomoże to jeszcze wrzuć Aimp 2.5(alternatywa dla iTunes) i na equalizerze przesuń suwaki na dół( lewej strony do środka ale rób na wyczucie ). Myślę że jak zrobisz co cinapisałem powinno być lepiej ![]() RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - Andrewyo - 19.05.2009 10:00 zrobiłem tak jak mówiłeś, i trzasków nie ma ale dalej jest problem laggowania muzyki... uzywam winampa ale w WMP tez tak jest ![]() ale najcześciej lagguje jak robie coś na kompie, np, zmieniam zakładke w przeglądarce lu loguje sie na cos...ale ramu mam 3 gb a procek dual core wiec nie kumam ![]() RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - damian-Win2000 - 19.05.2009 12:58 A spróbowałeś słuchać muzy/filmów w iTunes?(dość dobry bufor czyli mniej lagów) Pewnie masz duży zbiór muzy tak jak ja(ja mam 3GB mp3 na dysku ![]() ![]() RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - Andrewyo - 19.05.2009 15:21 Zrobiłem tak jak mówiłeś...nadal laggi...ja juz nie wiem co mam zrobic...chyba wróce na XP, WINDOWS to SHIT ...:-/ RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - damian-Win2000 - 19.05.2009 15:29 Pamiętaj że RC to nadal wersja nie do użytku w domu ![]() A co do drugiego rozumiem cię, sam przez 10 lat ze swoim PC męczyłem się z Windowsem i teraz pożegnam go na dobre ![]() PS.Przeżuć się na Maca ![]() RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - jerzykolko - 19.05.2009 15:54 @damian-Win2000 nie chce zakładać nowego tematu bo tu widzę swoje rozwiązanie. Możesz powiedzieć jakie stery Ci poszły do SB Live!? Bo mi żadne nie pasuja:/(x64) RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - damian-Win2000 - 19.05.2009 16:50 Za zacznijmy od tego że ja mam Windows 7 build 7022 BETA(preRC) więc ciut starszy od twojego. Ale u ciebie też chyba coś takie da się zrobić usuń stery od karty dźwiękowej potem wyczyść rejestr, następnie uruchom ponownie PC połącz się z internetem i użyj MS Update po kilku odświeżaniach powinny ci wyświetlić opcjonalne stery dla soud blaster live(działają z większością z seri CT ale nie tylko) jak je ściągniesz to zrób to co ci pisałem żeby dźwięk nie trzeszczał i git, po prostu wyśmienity dźwięk ![]() RE: Pomocy!!...Problem z dzwiekiem...:/ - Chim3ra - 27.05.2009 12:35 Mam sposób na stare karty serii Live!. Problem rozwiązują kX nr 3541, [urln=http://www.driverheaven.net/general-discussion/175455-try-kx-3541-windows-7-beta1.html]a tu jak to zrobić.[/urln] Po włączeniu panelu Kx Mixer trzeba odwrócić kanały (bo oryginalnie są odwrócone) oraz zmienić w naszym odtwarzaczu na źródło dźwięku Wave Out 4/5. |