Które procesy mozna wyłączyć - Wersja do druku +- Windows 7 Forum: konfiguracja, optymalizacja, porady, gadżety • (https://windows7forum.pl) +-- Dział: Pomoc i wsparcie, Windows 7 (/pomoc-i-wsparcie-windows-7-26-f) +--- Dział: Konfiguracja i optymalizacja Windows 7 (/konfiguracja-i-optymalizacja-windows-7-9-f) +--- Wątek: Które procesy mozna wyłączyć (/ktore-procesy-mozna-wylaczyc-40733-t) |
Które procesy mozna wyłączyć - placid - 31.05.2014 20:37 RE: Które procesy mozna wyłączyć - thermalfake - 31.05.2014 20:43 Nie tak...... Start -> msconfig Zakładki: - uruchamianie - usługi z zastrzeżeniem aby kliknąć "ukryj wszystkie usługi firmy microsoft" Zrzuty ekranowe mają być czytelne. RE: Które procesy mozna wyłączyć - placid - 01.06.2014 09:02 A procesy nieczytelne ? po kliknięciu powinno otwierać się w pełnym rozmiarze ? a tu usługi jak nie działa otwieranie w pełnym to wrzucę inaczej RE: Które procesy mozna wyłączyć - thermalfake - 01.06.2014 09:34 Czy masz problem ze zrozumieniem słowa pisanego ? Napisałem co dokładnie chcę. Nie chcę widoku okna z listą procesów. Ubijesz procesy i będziesz to ręcznie robił każdorazowo po uruchomieniu systemu ? Z listy można wyłączyć - google updater - mozilla maintenance - nvidia network/streamer - tu lepiej wyrzucić Geforce Experience i przy kolejnej aktualizacji sterownika instalować tylko sam driver Duża część procesów pochodzi właśnie z oprogramowania Nvidii. Usługę indeksowania o ile nie korzystasz też można deaktywować. RE: Które procesy mozna wyłączyć - placid - 01.06.2014 10:28 przecież dałem widok usług zgodnie z życzeniem z ukrytymi usługami firmy microsoft , czyli GeForce Experience można całkiem odinstalować tak ? RE: Które procesy mozna wyłączyć - irocket - 01.06.2014 11:00 Jeszcze zrzut z zakładki Uruchamianie. Rozwinąć, aby było widać Element startowy i Polecenie RE: Które procesy mozna wyłączyć - pawlacco - 15.08.2014 01:56 Wrzuce skreen jak wyglada to u mnie. Sorry, ze sie wtrace. Z uslug moim zdaniem wszystko mozesz smialo usunac poza avastem - ja wylaczylem, ale czasem tylko uzywam antyvira do skanu) jak i wylaczylem wszystki uslugi od karty graf i dzwiekowej, bo sa niepotrzebne, jesli nie ma sie 32'hd i kolumn denona Ale tez od Cenzura mozna wylaczyc microsoftu. Wrzuce screen jak wyglada to u mnie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d5ec4e259fbaa26f.html Poza tym sa jeszcze funkcje systemu windows (trzeba uruchomic usluge Instalator modułów systemu Windows) I jeszcze kilka rzeczy, ktore mozna zrobic, zeby tak slaby komp jak moj smigal Na koniec wrzucam te, co mam powlaczane Nadmieniam, ze nie jestem z nikim polaczony w siec, a urzadzen usb czy PnP rzadko uzywam, a jak potrzebuje, to raz wykryta przez system jest pozniej wykrywana mimo wylaczonych uslug na to wplywajacych. Pewnie wiele osob sie z tym nie zgodzi, ale moj win7 zajmuje 500mb ramu i 13% swapa z zadeklarowanego 1024-3072 Usunięto //Maxim128 Stosuj się do regulaminu/. |